palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Green-Go rövidfilm pályázat

CEEweb képregény pályázatAggódsz, hogy nem tudsz majd egészséges ételt adni gyermekeidnek? Designerként vagy felelős vállalkozóként teszel a körforgásos gazdaság kialakításáért?  Tenni szeretnél azért, hogy gyönyörű természeti környezetünk a jövőben ne csak távoli emlék legyen? Forgass egy rövid filmet és légy része a változásnak.

KATEGÓRIÁK:

 1. A kisebb szebb – Miért kéne elfelejtenünk az intenzív mezőgazdálkodást és kisgazdálkodásra váltani?
  Közel 400 milliárd euro (az EU költségvetésének 40%-a) jut évente a mezőgazdaság támogatására, de sajnos nem a fenntartható módszerekre. A mezőgazdasági kistermelők alig jutnak támogatáshoz, míg az egészség, a természet és a minőségi élelmiszer sincs többé a középpontban. Van egy jó példád a fenntartható gazdálkodásra? Megmutatnád, min kéne változtatni?
 2. Körbe-körbe – A körforgásos gazdaság, a válasz bolygónk erőforrás problémáira
  A mai „eldobható” gazdaság helyett körforgásos gazdaságra van szükség. Ipari szimbiózis, az erőforrások visszanyerése, a városi bányászat csak néhány módszer arra, hogyan miként használjunk egyre kevesebb és kevesebb erőforrást. Van egy hasonló ötleted vagy már működő példád a körforgásos gazdaságra? Mutasd meg a világnak!
 3. Cselekedj természetesen – Állj ki az európai természeti értékekért!
  A méltóságteljes ibériai hiúz, a játékos európai nyérc, a barátfóka és további 1200 faj utolsó mentsvára a világ legnagyobb védett területekből álló hálózata, a Natura 2000 hálózat, mely körbevesz minket. Menj és tapasztald meg Európa természeti csodáit és mutasd meg a világnak, hogy igenis érdemesek a védelemre!

KÖVETELMÉNYEK

A kisfilm legyen:

 • max. 4 perc, de lehetőleg 60-90 másodperc hosszú
 • bármilyen műfajú (rajzfilm, animációs film, bábfilm, dokumentumfilm, riport, stb.)
 • bármilyen filmformátumú
 • nagyfelbontású (minimum 720 pixel széles)

DÍJAK

 • Kategóriagyőztesek: online áruházban levásárolható ajándékutalvány 700 EUR értékben.
 • Közönségdíjas (aki a legtöbb szavazatot kapta a Green-Go online szavazásán): online áruházban levásárolható ajándékutalvány 400 EUR értékben

HATÁRIDŐ: 2016. OKTÓBER 31.

A kisfilmeddel segítünk az üzeneted eljuttatni több ezer emberhez, köztük magas rangú európai döntéshozókhoz, akik tartós változást hozhatnak a jövő generációk életébe! Oszd meg velünk véleményed!

További információk, feltételek és jelentkezési lap: www.greengofest.eu

A rövidfilmverseny az Európai Unió támogatásával valósul meg. A felhívás tartalma a CEEweb kizárólagos felelőssége, a beérkezett rövidfilmek és videóüzenetek tartalma a készítőik kizárólagos felelőssége, amelyek nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió véleményét.