palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Gyapjú a magyar textilkultúrában népművészeti pályázat

A pályázatra olyan tárgyak, tárgyegyüttesek elkészítését várjuk hímzés, viselet, nemez, csipke, szőttes területekről, amely a Kárpát-medence és a magyar nyelvterület népi kézműves hagyományaira alapoz. A motívumkincsek, technikák felhasználásával a hétköznapokban használt, viselt, új tervezésű, a XXI. század emberének tárgyi környezetébe illő alkotásokra számítunk (lakástextil, öltözet, méteráru, stb.) A pályázat feltétele, hogy az alkotásban a gyapjú megjelenjen.

A pályázaton olyan alkotásokkal lehet részt venni, amelyek más pályázaton még nem szerepeltek. Kategóriák: szövés, hímzés, csipke-, viselet-, nemez, játékkészítés.

A pályázatokkal kapcsolatos tudnivalók:

Az országos zsűri által elfogadott pályamunkák díjazásban részesülnek, s kiállításra kerülnek a város kiállítótermeiben.

Amennyiben Ön a pályázaton és/vagy a konferencián részt kíván venni, kérjük a jelentkezési lapot szíveskedjen címünkre 2013. szeptember 30-ig visszaküldeni (Békés Megyei Népművészeti Egyesület 5600 Békéscsaba, Orosházi út 32. sz.). A pályázati előjelentkezésre azért van szükség, hogy a kiállítási helyiségeket a beérkező anyagok mennyiségének megfelelően tudjuk kiválasztani.

A pályázati anyagokat 2014. január 13-25. között kérjük címünkre beküldeni vagy eljuttatni.

A pályázati kiállítások időpontja: 2014. március 07-28.

A beküldött pályamunkákat – függetlenül, hogy a kiállításon szerepelt vagy sem – 2014. március 29-e és április 8-a között lehet hazaszállítani.

Forrás: http://www.bmne.hu/