palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Gyerekszegénység Magyarországon riport- és esszépályázat

muosz pályázatA Magyar Újságírók Országos Szövetsége Szolidaritás Alapítvány „Gyerekszegénység Magyarországon 2010” címmel riport és esszépályázatot hirdet kizárólag MÚOSZ tagok részére.

A pályázat jeligés.
Beadási határidő: 2010. december 6.
Eredményhirdetés: 2010. december 13.

A bíráló bizottság tagjai, a Szolidaritás Alapítvány kuratóriumi tagjai:

  • Gáti Júlia (HVG)
  • Dankó Ádám (MTI)
  • Keleti Éva (Prima Primissima és Balázs Béla-díjas fotográfus)
  • Scipiades Erzsébet (Pulitzer Emlékdíjas újságíró)
  • Tóth Levente (Népszabadság, főszerkesztő helyettes)

A riportokat a következő címre küldjék: fulep@muosz.hu vagy postán zárt borítékban a MÚOSZ Szolidaritás Alapítvány – 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a. címre. A borítékra írják rá: Gyerekszegénység Magyarországon 2010, pályázat

I. díj
Egy kék színű WS-550M típusú Olympos digitális magnó tokkal
(4GB memória, több mint 1000 óra felvételéhez, közvetlen PC csatlakozás, kihúzható USB). A 40 ezer forint értékű, kék színű, könnyű és extra vékony magnót a „2010 a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai év” egyik támogatott projektjéhez, a Vegyen egy jó szót!-hoz igényelte és kapta a Szolidaritás Alapítvány.

Különdíjak:

  • Kovács András Ferenc Kossuth Díjas költő bekeretezett kézírásos verse, címe: Kompletórium.
  • Parti Nagy Lajos Kossuth Díjas költő üveglapos kézírásos mondata: „sors, nyiss nekem masszázsszalont” (Írta Petőfi D. Endre), aláírás Parti Nagy Lajos

(A kézírásos verset és mondatot a szerzők a Szolidaritás Alapítvány felkérésére írták le. A szóért halkonzervvel fizettünk – a konzerveket a Dankó utcai hajléktalanóvodának adtuk –, a verset pedig a Vegyen egy jó szót! szóárverésen pénzért vásároltuk.)

Forrás: MUOSZ