palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„Gyorssegély” pályázat ferencvárosi kötődésű civil szervezetek működési támogatására

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) pályázati felhívása civil szervezetek működési támogatására.


Az FKA kuratóriumának döntése alapján és a bp Magyarország adományának köszönhetően, pályázatot írunk ki ferencvárosi kötődésű civil szervezetek működési támogatására.  A pályázat célja olyan kerületi és kerületért/kerületiekért dolgozó nonprofit szervezetek támogatása, amelyek munkája a helyi közösség számára már eddig is látható és érzékelhető volt, a kerület fejlődéséhez, harmonikusabb közösségi életéhez hozzájárult, de amelyek működésében a koronavírus-járvány okozta helyzet komoly krízist okozott és ezért azonnali működési támogatásra, gyorssegélyre szorulnak.

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány 2011 óta működő független civil szervezet, amelyet kerületi kötődésű magánszemélyek hoztak létre, és  amely nem kér, illetve nem fogad el támogatást sem az államtól, sem az önkormányzattól.

A támogatás célja: 

Hozzájárulni a kerületi kötődésű civil szervezetek  működési problémáinak azonnali orvoslásához, amelyek a koronavírus-járvány nyomán alakultak ki. A támogatások segítségével a szervezetek akut válsághelyzetükön változtathatnak és biztonságosabban tervezhetnek a  járvány második hullámában.

A pályázók köre:

  • ferencvárosi székhelyű bejegyzett civil szervezetek
  • ferencvárosi kötődésű civil szervezetek (kötődés lehetséges értelmezései: kerületi lakosok az ügyfeleik, kedvezményezettjeik, önkénteseik; meglévő kerületi kapcsolataik vagy együttműködéseik vannak) 

A pályázati támogatásokra fordítható teljes keretösszeg: 2.200.000Ft

Egy pályázó maximum 500.000Ft-ot igényelhet, a teljes pályázati keretből maximum 4-8 szervezetet tervezünk támogatni.

Letölthető dokumentumok

GYORSSEGÉLY_pályázati-kiírás

Jelentkezési határidő: 2020. október 19. 12 óra