palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hagyományok Európában-Digitális fotópályázat

mmikl pályázatMagyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (MMIKL) és Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa fotópályázatot hirdet Spanyolországban és Magyarországon készült alkotások számára, amelyek témája e két ország népművészete, népviselete, néprajza, népi hagyományai, népi mesterségei, népi építészeti öröksége, tárgykultúrája.

A fotópályázat védnöke: Spanyolország budapesti Nagykövetsége és Magyarország madridi Nagykövetsége.  A pályázat célja, hogy az utazás közben észlelt vizuális élményeket minél többen megörökítsék és egy fotókiállítás keretében másoknak is bemutathassák. A beküldött képekből – kellő mennyiség és minőség esetén – kiállítást tervez az MMIKL Barcelonában, Madridban és Budapesten, illetve fotóalbumot jelentet meg.

Részvételi feltételek

 1. A fotópályázaton a spanyol és magyar fotósok részvételét várjuk életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Részvételre biztatjuk azokat a turistákat, akik bel- és külföldi útjaik során sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság előtt szerepelni az eredetileg családi fotóalbumokba szánt fényképekkel.
 2. A pályázat témája kötött: Spanyolországban és/vagy Magyarországon készült alkotások küldhetők be, amelyek témája e két ország gazdag népművészete, népviselete, néprajza, népi hagyományai, népi mesterségei, népi építészeti öröksége, tárgykultúrája.
 3. Szerzőnként beküldhető maximum 10 digitális vagy digitalizált felvétel JPG formátumban. A fotók hosszabbik oldala kb. 2000 pixel legyen. Minden felvétel file-neve a pályázó Családneve_Keresztneve_aképrövidcíme_anevezésilapszerintisorszáma.jpg . A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, képkivágás), de nem változtathat tartalmán. Fantáziakép nem pályázhat.
 4. A pályaműveket e-mailben lehet beküldeni a e.hu.foto@gmail.com címre. Egy küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 15 MB. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők.
 5. 5. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteniük számítógéppel, magyar vagy spanyol nyelven. A nevezési lap fájlneve: Családnév_Keresztnév.doc (csak 2003-as Word dokumentumban fogadjuk a nevezési lapot). A képek és a nevezési lap csatolva egy üres levélhez a következő e-mailcímre küldhetők e.hu.foto@gmal.com
 6. Figyelem! Tömörített állományokat, óriásleveleket, nem fogadunk és nem csomagolunk ki.
 7. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a fényképek címében feltüntetett leírással. A nevezési lap letölthető a www.mafosz.hu oldalról.
 8. Díjazás: 1-5. díj: 5000-5000 Ft értékű fotóművészeti album és oklevél. A díjazás során kiválasztunk két fő díjas alkotást; az egyik magyar alkotó Spanyolországban készített felvétele, a másik spanyol szerző Magyarországon készített felvétele lesz.

Pályázati naptár:

 • A fotók beküldésének határideje: 2011. január 15.
 • Zsűrizés: 2011. január 25-ig.
 • Értesítés a zsűrizés eredményéről – kizárólag e-mailben -, a kiállítás helyszínéről és megnyitójának időpontjáról: 2011. február 5-ig.
 • A fotókiállítás bemutatói Spanyolországban és Magyarországon: 2011. március 15-től.

További információ kérhető a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus munkatársától, Győri Lajostól. Postacím: 1011 Bp., Corvin tér 8. Tel.: (1) 225-6033, Fax: (1) 226-6030; e-mail: gyoril@mmikl.hu. Nevezési lap ugyanitt igényelhető vagy letölthető a www.mmikl.hu címről.

Letölthető dokumentumok

nevezési lap (HU)
nevezési lap (E)

Concurso de Fotografía Digital Tradiciones en Europa (Hungría – España)

El Instituto Húngaro de Cultura y Lectorado de Arte (IHC) y el Consulado General de Hungría en Barcelona convocan un concurso de fotografías tomadas en España y Hungría, de temas folklóricos. La convocatoria está auspiciada por la Embajada de España en Budapest y la Embajada de Hungría en Madrid. El objetivo es la difusión de las emociones visuales de los turistas aficionados a la fotografía que visiten España y Hungría por medio de la fotografía digital. Si la calidad y cantidad de fotografías lo permite el IHC presentará una selección de ellas en exposiciones organizadas en Barcelona, Madrid y Budapest. Está prevista la publicación de un álbum representativo bilingue con las fotos seleccionadas.

Condiciones

 1. Podrán participar todos los aficionados a la fotografía independientemente de su edad, profesión o domicilio. Convocamos a todos los que les guste fotografiar en sus viajes al exterior o en su país y que quieran compartir su arte fotográfica con el público.
 2. El tema es fijo: las fotos deben abordar las artes folklóricas, los trajes tradicionales, la etnografía, las tradiciones folklóricas, los oficios tradicionales, la herencia de arquitectura folklórica y el uso de objetos tradicionales de España y Hungría.
 3. Hay un límite de 10 fotografías digitales por participante. El formato es JPG. Las fotografías deben tener una resolución de 2.000 píxeles en su lado largo. El título de cada archivo será compuesto así: Apellido_Nombre_títulodelafotografía_númerodelformulariodeinscripción.jpg – sin acentos ni símbolos excepto el guión bajo y el punto separador de la extensión jpg. Se podrá mejorar la impresión visual original de las fotos (corrección de color; contraste, luminosidad; recortar imagen) siempre y cuando eso no cambie el contenido de la fotografía. No se admitirán fotografías de fantasía, compuestas o trucadas.
 4. Los participantes deberán enviar sus fotografías a la siguiente dirección: e.hu.foto@gmail.com. El tamaño de cada envío no puede sobrepasar los 15 Mbytes. En caso necesario envie las fotografías en multiples mails.
 5. Los concursantes deben rellenar el formulario de inscripción por ordenador en español o en húngaro. El título del archivo debe ser Apellido_Nombre.doc (se acepta el formulario de inscripción solo en formato Word 2003) sin acentos o símbolos. Las fotografías y el formulario de inscripción se adjuntan a un correo electrónico sin texto y se los envía a la dirección e.hu.foto@gmail.com. ¡Atención! No aceptamos archivos comprimidos, o correos de gran tamaño.
 6. Los datos de las fotografías tienen que coincidir plenamente con los datos indicados en el formulario de inscripción. Podrán bajar el formulario de inscripción de las páginas web  www.mmikl.hu , www.mafosz.hu y www.hungria.cat .
 7. Reconocimientos: Primeros cinco lugares. Premios: diploma y un álbum de fotografía en valor de 5.000 HUF (20 euros). El jurado seleccionará las dos primeras obras, una hecha en España por un autor húngaro y la otra hecha en Hungría por un autor español.

Agenda del concurso:

 • La fecha límite para enviar las fotografías es el día 15 de enero 2011.
 • El jurado elegirá las fotografías finalistas hasta el día 25 de enero 2011.
 • Informaremos por correo electrónico a los participantes sobre el lugar y la fecha de la apertura de la exhibición el día 5 de febrero.
 • Las exhibiciones se realizarán en España y en Hungría desde el día 15 de marzo de 2011.

Para solicitar más información por favor contacte con Lajos Győri del Instituto de Hungría de Cultura y Arte. Dirección: 1011 Bp., Corvin tér 8. Teléfono: +36 1 225-6033, Fax: +36 1 226-6030; correo electrónico: gyoril@mmikl.hu.

Forrás: http://www.mmikl.hu