palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Harangok napja kisplasztika pályázat

2012. június 16., Harangok napja Nemzeti Sírkert kisplasztika pályázat. A kisplasztika pályázatot hirdet.

A pályázat témája: A Fiumei úti sírkert egy síremlékéhez vagy egy ott nyugvó nevezetes személyhez kapcsolódó maximum 60cm-es kisplasztika elkészítése. Témájában kapcsolódhat egy jeles művész vagy történelmi személyiség, alkotótevékenységéhez vagy munkásságához, de lehet egy már meglévő síremlék újraértelmezése is.

Nevezés:

Egy pályázó maximum 2 művel pályázhat!

Kizárólag 14 év felettiek pályázhatnak!

Nevezni pontosan kitöltött nevezési lappal (word dokumentum) lehetséges, melyet a nevezési határidő lejártáig a műalkotással együtt kérünk eljuttatni postán illetve személyesen az alábbi címre:

1086 Bp., Fiumei út 16.

A csomagolásra rá kell írni: ’Kisplasztika-pályázat – Harangok napja’

A csomagnak tartalmaznia kell

  • a pontosan kitöltött nevezési lapot (mű címe, mérete/súlya (szobor vagy plasztika esetén), anyaga, készítésének dátuma, technikája, eszmei értéke, a pályázó neve, életkora, pontos címe, telefonszáma, e-mail címe.)
  • egy oldalas műleírást
  • fotókat a műről CD-n (minden oldalról, nagy felbontásban, jó minőségben)

Letölthető dokumentum

Nevezési_lap

A nevezési lap letölthető a www.nemzetisirkert.hu weboldalról, igényelhető a marketing@btirt.hu e-mail címen. A nevezés csak a helyesen kitöltött nevezési lappal együtt érvényes. A pályázat nyerteseit e-mailben vagy telefonon értesítjük.

A fent említett anyagok bármelyikének hiánya a mű versenyből való kizárását vonja maga után!

Technikai feltételek: Az alkotás anyaga a szobrászat által feldolgozható bármilyen anyag lehet (kerámia, fa csont, porcelán, különböző fémek, stb.)

Nevezési díj nincs!

A beérkezett alkotásokat háromtagú szakértő zsűri bírálja el.

Figyelem! Kizáró ok a beküldési határidő túllépése, illetve a feltételeknek nem megfelelő pályamű beküldése!

A pályázatot elbíráló zsűri tagjai:

Elnök: Zsigmond Attila, Budapest Galéria igazgatója

A zsűri további tagjai:

Illyés Antal, szobrászművész
Radnainé dr. Fogarasi Katalin
, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság főtitkára
Horváth József
, a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. vezérigazgatója

 A pályázat díjazása:

  • I. helyezett:   150.000Ft értékű Árkád vásárlási utalvány
  • II. helyezett:   100.000Ft értékű Árkád vásárlási utalvány
  • III. helyezett:     50.000Ft értékű Árkád vásárlási utalvány

A pályázatra beérkezett és szakmailag elbírált művekből a Fiumei úti sírkert Kegyeleti Múzeumában 2012. Június 16. és július 21. között kiállítást rendezünk. Megnyitó 2012. Június 16.-a 11.00 óra. A kiállítást megnyitja Zsigmond Attila a zsűri elnöke.

A díjak átadására a Harangok napján kerül sor 2012. Június 16.-án.

A pályamű leadási határideje: 2012. Június 5.

Információ:

Pénzes Kristóf
Telefon: 06 1 323 5230
marketing@btirt.hu

Harangok Napja

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. idén már 8. alkalommal rendezi meg egész napos kulturális programját, a Harangok Napját. Az esemény helyszínén, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben ezen a napon a zenés és prózai előadó művészet számos kiváló produkcióját élvezheti a közönség. A Harangok Napjához kapcsolódóan minden évben kiírunk egy pályázatot is, valamely művészeti ágban és a Sírkerthez kapcsolódó témában, amelyre bárki jelentkezhet. Idén az arborétumnak is beillő hatalmas parkban nyugvó jeles személyiségek emléke, vagy síremléke nyújthat inspirációt az alkotni vágyóknak. A Nemzeti Pantheonnak nyilvánított régi Kerepesi temető a 19. század közepétől kezdődően ad végső nyughelyet hazánk több kiváló művészének és történelmi nagyságának. Itt pihen Arany, Vörösmarty, Ady, Jókai, Kossuth, Deák és Batthány is, hogy csak néhány nevet említsünk. Emléküket a sírjaikat díszítő szobrok és emlékművek is őrzik, amelyek képet adnak a kor síremlékművészetéről. Ezek az alkotások jelenős szobrászok művei, akik itt elhelyezett alkotásaikkal nem csak az elhunytnak, de önmaguknak is örök emléket állítottak.