palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hárommilliárd forint a Kaposvári Egyetem fejlesztésére

umft pályázatAláírták a Kaposvári Egyetem több mint hárommilliárd forintos infrastrukturális fejlesztési pályázatának támogatási szerződését.

A kormány mintegy 26 milliárd forintnyi fejlesztési támogatást hagyott jóvá a kaposvári és további hat felsőoktatási intézmény számára. A Kaposvári Egyetem második körös pályázati koncepcióját a pályáztató változtatás nélkül elfogadta és biztosította a hárommilliárd 46 millió forint támogatást. A Kaposvári Egyetemen Babinszky László, az egyetem rektora és Balogh Árpád, OKM Támogatáskezelő Igazgatóság  főigazgatója aláírásával látta el a dokumentumot.

A fejlesztési program az elmúlt húsz év legnagyobb vidéki felsőoktatási fejlesztése előtt nyitja meg az utat – mondta Babinszky László.

– Egyetemünk is lehetőséget kapott arra, hogy az elmúlt évek fejlesztéseit folytatva, a vidék egyik meghatározó, modern, szolgáltató és kutató egyetemévé váljon. A fejlesztésünk kiemelt programja az agrár- és élelmiszer tudományi tudásközpont kialakítása. A kaposvári Egyetem elsősorban kutatóhelyeinek infrastruktúráját fejleszti annak érdekében, hogy a régió és az agrár- és élelmiszer ágazat szereplői között még szorosabb együttműködés alakulhasson ki.

A kiépített kutatásfejlesztési, innovációs és oktatási infrastruktúrán olyan új képzések indulhatnak el, amelyekre a modern agrár-és élelmiszer ágazatnak szüksége van. Olyan technológiák, módszerek és alkalmazások kifejlesztése, kidolgozása és kipróbálása válik lehetővé, amelyekkel a szántóföldtől az asztalig kísérhető a termék útja.” – mondta.

(sonline.hu)