palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hat úti cél sportrajongók számára – ezekre a helyekre érdemes elutazni, ha szereted a sportokat!

New York

Sokan úgy vélik, hogy a sport képes áttörni az országok között fennálló minden korlátot. A sport sokak szerint egy érzékeny nagyító, amelyen keresztül sokkal jobban meg lehet nézni és meg lehet érteni az embereket. És amikor a sport szeretete egyesül az utazás iránti szenvedéllyel, az eredmény rengeteg izgalom és szórakozás. Ezért összegyűjtöttünk a bet365.com magyar játékosainak segítségével néhány olyan helyet, ahova minden sportrajongónak érdemes lehet elutazni. Persze a listánk nem teljes, így, ha tennél még hozzá, nyugodtan írd meg! Íme a teljes lista:

  • Barcelona
  • London
  • New York
  • Sao Paolo
  • Melbourne
  • San Diego

Barcelona

Az egész világon a labdarúgásról ismert Barcelona Spanyolország és a világ minden tájáról több millió utazót vonz, akik minden évben a városba utaznak, hogy a Camp Nou Stadionban megrendezett La Liga labdarúgó-mérkőzéseknek tanúi lehessenek. A Barca játékának első kézből való szemtanúja önmagában is élményt jelent. A városban különböző, a labdarúgásra összpontosító sportmúzeumok is látogathatók. Ideális úti cél minden megrögzött futballrajongó számára, aki klasszikus futballmérkőzéseket szeretne megnézni, vagy akár fogadásokat kötni rájuk a régi és új bukmékereknél. Felhívjuk figyelmét, hogy Barcelonában nem a futball az egyetlen sportág. A katalánok szeretik a lovasversenyeket, az atlétikát, a teniszt, a jégkorongot és a Forma-1-et is. Az egész városban találhatsz sportbárokat, ahol a rajongók élvezhetik kedvenc eseményeiket.

London

Bár az Egyesült Királyságban, így Londonban is a futball a legnépszerűbb sport, hiszen magában a városban akár egy tucat profi futballklub is működik, a krikett egy másik jól ismert sport, amelyet a britek szenvedélyesen szeretnek játszani és nézni is. Az ország adott otthont a 2019-es ICC krikett-világbajnokságnak, amelyet Anglia nyert meg Új-Zélandot legyőzve egy szoros döntőben. A Lord’s Cricket Ground a krikett otthona, így London olyan város, amelyet minden krikettrajongónak egyszer az életben meg kell ismernie. London a teniszvilág központja is, minden év júniusában és júliusában két hétig a wimbledoni teniszbajnoksággal. Emellett Ascot és Epsom Down a világ leghíresebb lóversenyeinek helyszínei.

Tokió

Japán és a baseball hosszú múltra tekint vissza. Valójában, ha valaki a baseballról beszél, Japán és az USA az a két ország, amely azonnal eszébe jut. Annak ellenére, hogy a baseball New Yorkból indult, a japánok a legjobban élvezik. A hagyományos japán sportok közé tartoznak a harcművészetek és a szumó birkózás. Ezeket a nyugati hatásokkal kombinálva a sportok szerelmeseinek megfelelő keverék jön létre.

New York

A New York-iak megőrülnek az NFL-ért és az amerikai futballért általában. Minden egyetemen és főiskolán futballcsapatokkal találkozhatsz. A város a Super Bowl – a minden évben megrendezett NFL-bajnoki mérkőzés – idején elevenedik meg a futballtól, ami minden amerikai futballrajongónak felemelő élményt nyújt. Nem csak a futball, New Yorkban minden sportkedvelőnek van valami. A város ad otthont júniusban a US Open tenisz Grand Slamnek, az NBA bajnokság pedig októberben kezdődik.

Sao Paolo

A labdarúgás Brazília nemzeti sportja, és Sao Paolo az egyik legjobb hely az országban, ahol ezt megtapasztalhatod. Négy hatalmas klubnak ad otthont. Akár egy helyi klubban, akár egy hatalmas stadionban, izgalmas élményben lesz részed, amikor focimeccseket nézel. A parkoktól kezdve a teljes méretű pályákig láthatod a futballt is játszani.

Melbourne

A stílusos és dinamikus Melbourne a sport központjaként szerzett magának hírnevet Ausztráliában. A legjobb helyek közé tartozik a Melbourne Cricket Ground, a Nemzeti Sportmúzeum, a Flemington versenypálya, a Rod Laver Aréna és a Marvel Stadion. A krikettmeccsektől kezdve az Ausztrál Forma-1-es nagydíjig számos sporteseményt nem szabad kihagynia.

San Diego

A sportrajongók számára az egyik legjobb amerikai nyaralási célpontként ismert San Diego egy másik olyan úti cél, amelyet érdemes megfontolni. Itt található a Petco Park, amely a San Diego Padres otthonául szolgál. Az ország egyik legjobb stadionjaként tartják számon. Ha pedig a jégkorongot szereted, a Valley View Casino Centerben megnézheted a helyi meccseket.

(X) – Támogatott tartalom