palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hégető Honorka-díj

Az idei Hégető Honorka-díjra a vírushelyzetre adott válaszokat és az attól független témákat – mozgókép vagy fotó-sorozat formájában – feldolgozó alkotásokat várnak.

A Hégető Honorka Alapítvány 2021-ben is várja azokat az alkotásokat, amelyek mozgókép vagy fotó-sorozat formájában mutatnak be társadalmi problémákat, illetve az ezekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat, sikeres történeteket.

Az idei Hégető Honorka-díjra a vírushelyzetre adott válaszokat és az attól független témákat – mozgókép vagy fotó-sorozat formájában – feldolgozó alkotásokat egyaránt várják a pályázat kiírói. Egy, a digitális világ segítségével megvalósuló megoldást bemutató pályamű különdíjat kap.

A díjra 2020. június 1. – 2021. április 30. között publikált, online vagy televízióban bemutatott alkotással (mozgókép vagy egyedi- és sorozatfotó – maximum 10 kép) lehet pályázni.

„Tavaly nagy sikert aratott az újonnan indított fotós kategória, ezért egyértelmű volt, hogy idén is folytatjuk” – mondta Kotroczó Róbert, a Hégető Honorka Alapítvány kuratóriumi elnöke, az RTL Magyarország hírigazgatója.
A pályázatokat idén is a Mészáros Antónia, Horvát János és Weyer Balázs újságírókból álló zsűri értékeli. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.

A Telenor hosszú évek óta támogatója a Hégető Honorka Alapítványnak, így a Hégető Honorka-díj intézményének. Idén is különdíjat ajánl fel egy olyan alkotásnak, amely azt mutatja be, hogy egy adott társadalmi probléma újszerű bemutatásában vagy a konkrét helyzet esetében miként hozott életminőség-javulást vagy pozitív változást a digitális eszközök vagy az internet elérhetősége.

Benyújtási határidő: 2021. május 31.
A pályázati kiírás részletei: https://www.facebook.com/HegetoHonorka/

Pályázati feltételek:

Az anyag formátuma: mozgókép vagy fotó, illetve fotó-sorozat
Az anyag terjedelme:videó esetén: minimum 5 – maximum 30 perc
fotó esetén: minimum 1 – maximum 10 darab fotó
Publikálás dátuma: 2020. június 1. – 2021. április 30.
A pályázati anyag tartalmazza:a pályázó nevét, elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím)
a pályamű címét és szinopszisát
a megjelenés helyét és időpontját

A pályázatokat az alábbi oldalon lehet feltölteni: www.rtl.hu/hegetodij

A filmek formátuma: YouTube-link

A pályázattal kapcsolatos kérdésekkel Ignatovics Máriát lehet keresni az alábbi email címen: ignatovics@gmail.com