palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Holokauszt Emlékének Megőrzéséért Egyesület fotó,- és rajzpályázata diákoknak

A Baráti Kör a Holokauszt Emlékének Megőrzéséért Egyesület felhívást tesz közzé fiatalok számára, azzal a céllal, hogy vegyenek részt az ország egységét kifejező alkotás létrehozásában. Egy olyan digitális képet kívánunk megalkotni, amely szimbolizálja a különböző nemzetiségekhez, valláshoz, etnikumokhoz kötődő értékeket, kifejezi, hogy minden különbözőségünk ellenére összetartozunk, és kölcsönösen tiszteljük és becsüljük egymást.

Arra kérünk minden, a projektben részt venni kívánó iskolát, hogy küldjön egy olyan rajzot, festményt, fotót, vagyis kétdimenziós alkotást, ami kifejezi a fiatalok identitását, a nekik fontos értékeket, szimbólumokat, legyenek ők örmények, németek, cigányok, horvátok, szlovákok, románok, görögök, bolgárok, katolikusok, reformátusok, evangélikusok, zsidók, épek vagy sérültek, hívők vagy nem hívők. A beküldendő művészi alkotás célja, hogy fejezze ki azt, hogy valamennyien békében és békésen, egymást gazdagítva együtt tudunk élni ebben a hazában, és elutasítjuk a rasszizmus és faji alapú gyűlölet minden formáját. A gondolattal egyetértő iskolák természetesen maguk választják ki a nekik legjobban megfelelő formát: indíthatnak belső művészeti versenyt, felkérhetnek általuk tehetségesnek tartott hallgatókat, vagy csoportokba szervezhetnek hallgatókat egy mű elkészítése céljából.

Az alkotást egy A3 méretű papírlapon kérjük beküldeni névvel, iskola címével jelölve május 31-ig a Szociális Innováció Alapítvány 1073 Budapest, Erzsébet krt. 51 postacímére, Csizmás Attiláné részére.

Kérjük, az alkotók röviden írják le azt is, mit akartak kifejezni, milyen szimbólumokat használtak, miért volt fontos számukra a részvétel, hogyan lehetne az országon belüli békés egymás mellett élés gondolatát más módon is gyakorlatba ültetni, mit tudna Ő tenni ezért a célért mostani művészi munkája mellett.

Az alkotások zsűrizése és végső formában való megjelenítése – a beküldött művek részleteinek felhasználásával – Gerlóczy Sára és Mózes Katalin művészek vezetésével történik.

A létrejövő alkotás elhelyezésére meg fogjuk találni azt a helyet, ahol méltó módon meg fogjuk őrizni az utókornak (pl. a Parlamentben), a nemzeti harmóniára törekvő együttélés szimbólumaként.

A legjobb néhány alkotást díjazni fogjuk. A pályázat résztvevőit vendégül kívánjuk látni egy későbbi időpontban az elkészült MŰ avatásakor.