palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„Hősök, felfedezők, újítók” – Múzeumok Éjszakája 2016 nívódíj pályázatok múzeumok számára

skanzen pályázatA szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum négy kategóriában nívódíj pályázatot hirdet „Hősök, felfedezők, újítók” címmel hirdeti meg a Múzeumok Éjszakája eseményhez kapcsolódva.


A kiírások célja a Múzeumok Éjszakáján résztvevő múzeumok ösztönzése, hogy a kiemelt tematikához illeszkedő, megújult programkínálattal, innovatív kezdeményezésekkel és a helyi identitást és kötődést erősítő programokkal várják a látogatókat június 25-én estétől kora hajnalig. A nívódíj pályázatok ütemezése lehetővé teszi, hogy az érdeklődők már a támogatott
programokkal találkozhassanak a 2016-os Múzeumok Éjszakáján, sőt közönségszavazás keretében maguk is letehessék voksukat a legjobb hősökre, felfedezőkre és újítókra.
A nívódíjak összértéke 4 millió forint, azaz a nyertes, nívódíjas pályázatok kategóriánként 1 millió forint támogatásban részesülnek, amely a pályázatban foglalt program vagy kezdeményezés megvalósítását szolgálja.

Kategóriák:

  • A múzeum hősei – a legjobb múzeumi program
  • Felfedezők az éjszakában – a legtartalmasabb vendégmarasztaló programcsomag
  • Újítóké a jövő – a kézzelfogható innováció megjelenése
  • A közönség kedvence – a zsűri által kiválasztott, kategóriánként 5 pályázat indulhat a közönségdíjért, amelynek nyerteséről közvetlen szavazással a látogatók dönthetnek.

A múzeum hősei – a legjobb múzeumi program” kiírásra olyan programokat várnak, amelyek a múzeumok küldetését és értékeit mutatják be közönségbarát módon. Így hozzájárulnak ahhoz, hogy azok a látogatók is befogadókká váljanak, akik csak ritkán látogatnak el múzeumba.

Felfedezők az éjszakában – a legtartalmasabb vendégmarasztaló programcsomag” pályázatra azokat a pályaműveket várnak, melyek megvalósítják a Múzeumok Éjszakája nem titkolt
célját; a múzeumi programok mellett a társművészetek bevonásával olyan rendezvénytársulások együttműködésében megvalósuló programcsomagok kialakítását, amelyek sokszínűségükkel akár egy hosszú hétvégére is az adott településen vagy régióban marasztalják a közönséget, így lehetőséget adva az elmélyülésre és a turisztikai szempontok érvényesülésére.

„Újítóké a jövő – a kézzelfogható innováció megjelenése” – erre a kiírásra azokat a pályázatokat várjuk, amelyek újszerű eszközök bevonásával kívánják a múzeumpedagógiai és muzeológiai feladatokat ellátni mind a múzeumok éjszakáján, mind pedig a hétköznapokban.

Pályázók köre: A felhívásra a Múzeumok Éjszakán résztvevő, részvételi szándékukat a Kultúráért Felelős Államtitkárság felhívása nyomán regisztrált, muzeális működési engedéllyel rendelkező intézmények adhatnak be pályázatot. A nyertes pályázók programjai fél-fél oldal terjedelemben helyet kapnak a műsorfüzetben, és önálló rovatban a Múzeumok Éjszakája honlapján.

A szakmai zsűri tagjai: az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Magyar Turizmus Zrt., a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége által delegált képviselők.

További információk: 
A pályázatról további felvilágítás kérhető az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága Közgyűjteményi Főosztályán Dr. Török Petrától a 06 1 8961858-as telefonszámon vagy a petra.torok@emmi.gov.hu címen.

Beadási határidő: 2016. április 10. A közönség kedvencére június 1-12. között lehet szavazni.
A nyertes nívódíjas pályázatokat bemutatjuk a Múzeumok Éjszakája bevezető sajtótájékoztatóján.

Az egyes kategóriák pályázati anyagait az alábbi címekre kérjük április 10-ig beküldeni:

A múzeum hősei: hosok-palyazat@ muzej.hu
Felfedezők az éjszakában: felfedezok-palyazat@ muzej.hu
Újítóké a jövő: ujitok-palyazat@muzej.hu