palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

HTML5 játékprogram író verseny középiskolásoknak

A html5jatekok.hu az alábbi, HTML5 játékprogramíró versenyt hirdeti meg középiskolás diákok számára, amellyel azt a célt tűztük ki, hogy segítsük a gazdag, HTML5 alkalmazás fejlesztés kultúrájának elterjedését hazánkban. A verseny során a szakmailag legjobb három játékot, a Facebook-on legnépszerűbb játékot, és a legtöbb versenyző diákot ajánló tanárt értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk.

A verseny feltételei:

 • A versenyen részt vehet bármely, 2011. novemberében nappali tagozatos, magyarul tudó középiskolás diák (beleértve a határon túli magyar középiskolákat is).
 • A feladat: egy működőképes, legalább 1 játszható pályát tartalmazó játék készítése HTML5-ben és annak publikálása a http://html5jatekok.hu oldalon, NJSZT kategória alatt. Technológiai feltételek lentebb találhatóak!
 • A verseny időtartama: a beadási határidőt meghosszabbítottuk 2012.02.15-ig
 • Eredményhirdetés: 2012.02.17

Nyeremények:

 • Egy négytagú zsűri a beérkezett pályamunkákból az általa legjobbnak ítélt három játékot egy-egy Nokia Lumia 710-es készülékkel jutalmazza (feltételeket lentebb találsz).
 • A html5jatekok oldalra beküldött játékok közül a legtöbb Facebook Like-ot kapó egy XBOX-360 játékkonzolt kap Kinecttel.
 • Az a középiskolai tanár, akinek a legtöbb diákja publikál érvényes, és az oldal szabályainak megfelelő játékot a http://html5jatekok.hu oldalra egy Nokia Lumia 800-as készüléket kap.

Diák vagyok, hogyan versenyezzek:

 1. Kérj egy ingyenes fejlesztőeszközt a mic (kukac) microsoft (pont) hu e-mail címen (amennyiben Visual Studio-ban akarod elkészíteni a játékodat).
 2. Töltsd le a HTML5 fejlesztői indulókészletet az alábbi címről (az 53. oldaltól kezdődik a HTML5 rész): Internet Explorer 9 a zsebben.pdf
 3. Olvasd el a html5jatekok.hu oldalon lévő példaalkalmazás fejlesztésének leírását.
 4. Fejleszd le a saját játékodat, ami megfelel a Technológiai feltételek szekcióban leírtaknak. (minél hamarabb fejleszted le a játékodat, annál nagyobb esélye van, hogy a legtöbb Facebook like-ot kapja)
 5. Publikáld az alkalmazásodat a http://html5jatekok.hu oldalon 2012.01.30-ig. (ne felejtsd el megnevezni azt a tanárodat, akitől hallottál a versenyről: ennek módjáról a Technológiai feltételek szekcióban tájékozódhatsz.)
 6. A publikáláskor az NJSZT kategóriába nevezd a játékodat, mert csak így startolhatsz rá a nyereményekre.
 7. A publikált játékodat népszerűsítsd a Facebook-on, hogy minél több Like-ot kapjon.
 8. Az eredményhirdetés 2012.02.17-én lesz. Mindenkit, aki érvényes játékot publikált e-mailben fogunk kiértesíteni, illetve a nyertesek nevét ezen az oldalon fogjuk közzé tenni.

Tanár vagyok, hogyan tudok versenyzőt ajánlani:

 • Amikor a diák közzéteszi a játékát a http://html5jatekok.hu oldalon, akkor a beküldendő .zip fájlban meg kell adnia az Ön nevét és email címét. Kérem ügyeljen arra, hogy minden Ön által értesített diák ezt megtegye.
 • Az a középiskolai tanár, akinek a legtöbb diákja publikál érvényes, és az oldal szabályainak megfelelő játékot a http://html5jatekok.hu oldalra egy Nokia Lumia 800-as készüléket kap.

Technológiai feltételek:

 • Egyetlen zip fájlban kell feltölteni a kész játékot.
 • A zip fájlba legyen egy info.txt, amibe írd bele (ha volt) az ajánló tanárod nevét, e-mail címét, és az iskolátok nevét.
 • A zip-ben bármilyen mappa lehet, de a gyökérben kell lennie egy index.html fájlnak, ami magát a játékot tartalmazza. Ebben a fájlban semmilyen más látszódó elem nem lehet a canvason kívül.
 • A zipben lévő fájlok és mappák neveiben csak az angol ABC betűi és a . (pont) valamit a – (kötőjel) szerepelhet. Tehát ne használj szóközt, kettőskeresztet, vagy más speciális karaktert.
 • Az index.html fájlban lévő canvas mérete pontosan 800×500 pixel legyen.
 • A zip-ben a következő kiterjesztésű fájlok lehetnek: bmp, css, eot, gif, htm, html, jpg, jpeg, js, mp3, ogg, png, ttf, txt, wav, xml, woff, svg.
 • A zip fájl mérete legfeljebb 15 MB lehet.
 • Fontos dolog még, hogy az oldalon a feltöltött játékok egy iframe-be ágyazva jelennek meg, ezért ha például főnök gombot szeretnénk beállítani, akkor az átirányításnál ügyelni kell arra, hogy ne az iframe-be töltsük be a főnök-oldalt. Ezt a problémát könnyen elkerülhetjük, ha az onkeydown eseménykezelő megfelelő részében a következő kódrészlet mintájára valósítjuk meg az átirányítást: window.top.location.href = “http://…”;
 • Update (2011.12.05): Mivel sokan kérdeztétek ezért külön leírjuk ide is: a játéknak plugin (flash, silverlight stb.) telepítése nélkül futnia kell IE-ben.

Hol kérhetek segítséget?