palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

II. Magyar Speciális Független Filmszemle – filmes pályázat

független filmesNevezési lehetőség értelmi fogyatékossággal élő speciális filmesek, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, valamint civil függetlenfilmesek és diákok számára.

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel második alkalommal rendezi meg filmes seregszemléjét, a II. Magyar Speciális Független Filmszemlét, Budapesten az Eötvös10 Közösségi- és Kulturális Színtérben.

A kezdeményezés célja, hogy az értelmi fogyatékossággal élő speciális filmesek, valamint pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók által, és róluk készített filmek, a nyilvánosság és a szakemberek előtt bemutatásra, illetve értékelésre kerüljenek.

Műfaji megkötés nélkül várunk minden olyan filmet, amit fogyatékossággal élő emberek, valamint pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók és civil függetlenfilmesek készítettek. A nevezett filmeknél egyetlen megkötés, hogy a filmek valamilyen módon kapcsolódjanak a sérült emberek világához.

Szeretnénk minél nagyobb teret és nyilvánosságot biztosítani ezen különleges filmes alkotások számára, hogy egészen belülről, a leghitelesebb forrásból ismerhesse meg a közönség ezt a sok esetben zárt, mégis rendkívül nyitott világot.

Az integráció és elfogadás elősegítése érdekében és, hogy egy másik fontos nézőpont is megnyilvánulhasson, várunk minden olyan civil függetlenfilmest, diákot és alkotói csoportot, akik filmjeikkel a fogyatékossággal élő emberek világát részben, vagy teljes egészében dolgozták fel.

Szeretettel várjuk 2016-ban is filmes alkotótársainkat filmjeikkel, és minden kedves érdeklődőt, 2016. október 26-27.-én Budapesten, az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

Nevezési határidő: 2016. szeptember 19.

Helye: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest 6. ker. Eötvös u. 10.

Időpontja: 2016. október 26-27.

Kiíró: Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

További információ és nevezési lap: www.msmke.net