palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

IMPETUS Accelerator Program – pályázat polgári tudományos projektek megvalósítására

IMPETUS Accelator program 2nd call

Az IMPETUS Accelator program polgári tudományos kezdeményezéseket támogat. Célja közelebb hozni a Citizen Science-t a társadalomhoz, a politikai döntéshozókhoz és elismerni szerepét korunk legnagyobb kihívásainak kezelésében. Jelen felhívás témakörei: „Fenntartható életmód”, az „Igazságosság és méltányosság” és a „Polgári tudomány a közösségekkel és a közösségekért”.  Egy projektre 10.000-20.000 euró támogatás nyerhető.

Két támogatásból áll:

Kickstarting támogatások: Ha a projekt indítási (projekt kezdet) fázisban van, a sikeres pályázók 20 000 eurót, mentorálási és képzési támogatást kapnak hat hónapon keresztül.
Fenntartó támogatások: Folyamatban lévő projektre, a sikeres pályázók 10 000 EUR-t, mentorálási és képzési támogatást kapnak hat hónapig.

Az idei gyorsító program témái a következők:

  • „Fenntartható életmód”,
  • „Igazságosság és méltányosság”
  • „Polgári tudomány a közösségekkel és a közösségekért”
    ( Ez azt jelenti, hogy a projektnek ezekkel a témákkal kell foglalkoznia és azokhoz kell kapcsolódnia.)

Pályázók köre
Pályázhatnak magánszemélyek, jogi személyek és konzorciumok, amelyek a Horizont Európa keretprogram támogatására jogosult országban vagy területen székhellyel rendelkeznek. EU-tagállamok vagy olyan európai harmadik országok, amelyek társult vagy társulási megállapodásról tárgyalnak a Horizont Európa programmal.

A támogatás a Horizont Európa iránymutatásaival összhangban fizetésekre, berendezésekre, fogyóeszközökre, utazásokra és alvállalkozói szerződésekre fordítható.

Kinek ajánljuk?!

  • azoknak, akik új polgári tudományos projekt indításán gondolkodnak;
  • egy folyamatban lévő polgári tudományos projekten dolgoznak, amely pénzügyi és egyéb támogatást keres a növekedéshez és a fenntarthatósághoz;
  • kutatóknak vagy kutatócsoportoknak, akik új polgári tudományos projekthez keres forrásokat;
  • olyan közösség számára, akik a felhívás témaköreihez valamilyen formában kapcsolódnak:Fenntartható életmód, igazságosság és méltányosság, valamint a közösségekért és a közösségekkel folytatott polgári tudomány.
  • A szervezet köz-, a magán- és a harmadik szektorban működő szervezet, amely a polgári tudomány alkalmazását vizsgálja munkájában.

A program weboldala: IMPETUS  Accelator program 2. felhívás

Pályázatok benyújtási határideje: 2024. március 14. CET

Ha bármilyen kérdése van, vegye fel a kapcsolatot: opencall@impetus4cs.eu email címen.