palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ingyenes “tanulási tanácsadó” képzés indul a Corvinus Egyetemen

Ingyenes “tanulási tanácsadó” képzés indul – Az EWT projekt tesztképzését a Corvinus Egyetemen tartják vállalati oktatóknak Az EWT projekt célja egy európai szinten egységes képzési program kifejlesztése a vállalatoknál dolgozó gyakorlati oktatók számára, valamint annak átültetése a résztvevő európai országok képzési gyakorlatába. A projekt februárban induló pilot (teszt-) képzésén térítésmentesen vehetnek részt vállalatoknál dolgozó, gyakorlati oktatást végző szakemberek.

Az European Workplace Tutor projekt elsődleges célja a projektben kidolgozott képzés tartalmának új országokban való meghonosítása. Ennek érdekében 2013 tavaszán a résztvevő országokban tesztelik (többek között Németországban, Spanyolországban, Finnországban és Magyarországon) a képzés egyik modulját.

A “learning process guidance” (tanulás tanácsadás) egy önálló képesítési modul, amely a „European Workplace Tutor” modulrendszer egyik eleme. A tesztelés kombinált tanulási módszerre – személyes találkozások, e-learning és munkahelyi képzés – épülő pilot képzések során valósul meg a partnerországokban. A képzések lebonyolítása során felhasználásra kerül az előző „It’s time“ projektben kiépített moodle (e-learning) felület is. A résztvevők a képzés során új kompetenciákkal gazdagodhatnak többek között a konfliktuskezelés, kooperatív tanulás és a tanulási nehézségekkel küzdő tanulók oktatása terén.

Magyarországon az Oktatásfejlesztési Observatory szervezi meg a pilot-képzést, amit a Corvinus Egyetem tanárai tartanak. A képzésről bővebb információ és jelentkezés itt: EWT_kepzes_program_final_jan31 (A programtervezet még kis mértékben módosulhat.)

Az EWT az Európai Bizottság “Egész életen át tartó tanulás program” Leonardo da Vinci alprogramjának innováció-transzfer típusú projektje. A projekt weboldala: http://www.workplace-tutor.eu

Forrás: http://www.tpf.hu