palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Innováció, ahogy Te látod! fotópályázat

A SMART Europe projekt „Innovens 2013” című fotópályázatot hirdet, melynek célja, hogy bemutassa azokat az innovatív európai vállalkozásokat, amelyek új munkahelyeket hoznak létre a régiójuk innováció-alapú szektoraiban.

Mutasd be Európának a történetedet, és nyerd meg a SMART Europe díját! Innovatív vállalkozó vagy? Van egy jó sztorid egy ilyen cégről? Szeretsz fényképezni?A SMART Europe projekt szeretné képekkel és szavakkal ismertté tenni az európai innovatív vállalkozásokat!

Egyszerűen részt vehetsz a pályázaton:

  • Regisztrálj a www.smart-europe.eu honlapon
  • Tölts fel maximum 3 fényképet
  • Meséld el a képek mögött rejlő innovatív utat, történetet

Letölthető dokumentumok

Plakát

részvételi szabályzat

Pályázati határidő: 2013 szeptember 1.

 

Részvételi feltételek

A SMART Europe projekt „Innovens 2013” című fotópályázatának célja, hogy bemutassa azokat az  innovatív európai vállalkozásokat, amelyek  új munkahelyeket hoznak létre a régiójuk innováció-alapú szektoraiban.
A szervezők olyan fényképeket várnak, amelyek azokat az újszerű ötleteket, „okos módszereket” mutatják be, amelyek segítségével az újonnan induló vállalakozások megkönnyítik a piacra lépést.
A pályázók  több különböző témából is választhatnak – például készülhetnek képek a vidéki területek hagyományos ágazataiban működő, de innovatív megközelítést alkalmazó vállalkozásairól; fiatalok  által vezetett induló spin-off cégekről; kutatási parkokról; innovációs hálózatokról… hogy csak néhány lehetőséget említsünk.
A fényképekhez mindenképpen kapcsolódnia kell egy  történetnek amiből kiderül, hogy miért is „okos” és újszerű ez a vállalkozás, illetve az a mód, ahogy az új termékek, szolgáltatások a piacra kerülnek.
Kik? 
A pályázaton 18 éven felüli hivatásos és amatőr fotósok is indulhatnak képeikkel.
Fontos továbbá hogy valamelyik EU tagállam,  Norvégia vagy Svájc állampolgárai legyenek (illetve ezen országok valamelyikében éljenek). Horvát állampolgárok 2013. július 1. után pályázhatnak.
Hogyan? 
A  http://smart-europe.eu/user/register weblapon való regisztrációt követően a jelentkezők feltölthetik képeiket (maximum 3 képpel pályázhatminden jelentkező) – és a kapcsolódó történetet angol nyelven (néhány „minta” már feltöltésre került a honlapra).
A képek 
  • digitális géppel készített kép-fájlok (lehet színes és fekete-fehér is)
  • a fájl mérete: maximum 8 MB
  • a fájl formátuma: JPEG, PNG, RAW (1200*800 dpi felbontásnál nagyobb)  (a zsűri kérheti a pályázót az eredetileg beadottnál nagyobb felbontású kép megküldésére)
Értékelés és díjak 
A fényképek a SMART Europe holnapon lesznek elérhetőek az INNOVENS Galériában. A 20 legnépszerűbb (legtöbb szavazatot kapott) kép közül a SMART Europe zsűri fogja kiválasztani azt a 10-et, amelyek megjelenhetnek a SMART Europe kiadványban. Az értékelési szempontok között esztétikai megjelenés, kreativitás és a témához való kapcsolódás, relevancia szerepel – ezek alapján kerül kiválasztásra a végső győztes is. Az eredmények a SMART Europe projekt honlapján lesznek közzétéve 2013 novemberében.
A 10 legjobbnak választott kép a SMART Europe projekt kommunikációs eszközeinek (weblap, közösségi oldal, hírlevél) segítségével nagy nyilvánosságot fog kapni, valamint ezek bekerülnek a projekt záró  kiadványába is. Az INNOVENS 2013 végső győztese pedig ezen felül egy különleges SMART Europe  díjat vehet majd át (a képének művészi minőségben kinyomtatott példányát valamint egy ajándékcsomagot), valamint részt vehet a projekt záró konferenciáján Brüsszelben,
ahol ismertetheti a képét és a kapcsolódó történetet.