palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Innovatív eszközök és üzleti modellek pályázat audiovizuális fejlesztésekre

Pályázati felhívás az innovatív eszközök és üzleti modellek fejlesztésének és/vagy terjesztésének ösztönzése, annak érdekében, hogy növeljék az európai alkotások láthatóságát, elérhetőségét, sokszínűségét, közönségét és/vagy az európai audiovizuális ipar versenyképességét.

Pályázati kiírás

Innovative tools and business models (CREA-MEDIA-2024-INNOVBUSMOD) 

Támogatható tevékenységek:

  • határokon és platformokon átívelő különböző eszközök az európai audiovizuális alkotások feliratozásához, hozzáférhetőségéhez
  • az audiovizuális piacok hatékonyságát és átláthatóságát javító üzleti eszközök: automatizált jogkezelési rendszer, adatgyűjtési és elemzési technológia
  • üzleti modellek, amelyek optimalizálják a forgalmazási platformok (fesztiválok, mozik, VOD stb.) közötti szinergiákat
  • üzleti eszközök, amelyek új gyártási, finanszírozási, terjesztési vagy promóciós lehetőségeket tárnak fel az új technológia segítségével (pl.: AI, big data, blockchain, NFT stb.).
  • az audiovizuális ipar zöldítési folyamatát fejlesztő innovatív eszközök és üzleti modellek

A pályázatoknak megfelelő stratégiákat kell bemutatniuk a fenntarthatóbb és környezetbarát ipar érdekében, valamint a nemek közötti egyensúly, a befogadás, sokszínűség és a reprezentativitás biztosítására.
Az átláthatóság kulcsfontosságú szerepet játszik a felhívás során, különös figyelmet kell fordítani az eredmények közzétételére (tagállamokban, audiovizuális iparban)

A rendelkezésre álló költségvetés: 8 500 000 EUR.

A projektek időtartama 36 hónap lehet (indokolt esetben hosszabbítás kérhető).

Pályázati határidő: 2024. január 25. 17:00