palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Innovatív Hallgatói Ötletpályázat az ELTE graduális és posztgraduális képzésén résztvevő hallgatók számára

Az Innovatív Hallgatói Ötletpályázat célja az ELTE graduális és posztgraduális képzésén résztvevő hallgatók saját, innovatív ötletein alapuló projektjeinek beindítása anyagi, illetve szakmai támogatás nyújtásával.


Kategóriai megkötés nincsen, az ötleteket valamennyi tudományterületről várjuk – legyen az technológiai fejlesztés az informatikában vagy természettudományokban, vagy akár a szociológia, szociálpolitika, társadalom-, bölcsészettudományok területére irányuló eredmény gyakorlati alkalmazása. A kiválasztásnál fontos szerepet játszik ugyanakkor az ötlet újszerűsége, innováció-tartalma és megvalósíthatósága, illetve a társadalmi elfogadottság is fontos szűrő feltétel. Ha van ilyen ötleted, vagy már el is kezdtél dolgozni rajta, most érdemi segítséget kapsz a megvalósításhoz!
A pályázat keretében az Innovációs Központ együttműködő partnere a Start it @K&H startup inkubátor – K&H Bank.

PÁLYÁZÓK KÖRE
A pályázatok benyújthatók egyénileg és csoportos formában is.
Egy pályázó jogosult több pályázatot is benyújtani.
Egyéni pályázók a pályázat benyújtásakor az ELTE-n aktív hallgatói jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzenek. Csapatban történő jelentkezés esetén feltétel, hogy a pályázat benyújtásakor legalább a csapatvezető ELTE-n aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen, a társpályázók lehetnek ELTE, vagy más felsőoktatási intézmény hallgatói és /vagy az oktatói is.

DÍJAZÁS
A szakmai zsűri által legsikeresebbnek ítélt pályaművek (tervezetten I-III. helyezett) várhatóan 100.000 – 400.000 Ft összegű díjazásban részesülnek. A pénzbeli támogatás (aktív hallgatói jogviszony meglétéhez kötött egyösszegű ösztöndíj kifizetés) projekt szinten értendő és az ötletet díjazza, melynek továbbfejlesztése céljából szabadon felhasználható.
Az Innovációs Központ a pénzjutalom mellett szakmai tanácsadási szolgáltatást is biztosít az ötletek továbbfejlesztésre.

ELTE KÜLÖNDÍJAK

 • Társadalmi innovációs különdíj: a társadalmi szempontból leginnovatívabbnak választott projekt 300.000 Ft összegű különdíjban részesül!
 • Leginnovatívabb együttműködés különdíj: a több tudomány/ vagy szakterületet magában foglaló és/vagy több kar hallgatói által alkotott csapatok közül a leginnovatívabb együttműködésnek választott projekt 300.000 Ft összegű különdíjban részesül!
  A különdíjként felajánlott pénzbeli támogatás (aktív hallgatói jogviszony meglétéhez kötött egyösszegű ösztöndíj kifizetés) mindkét esetben projekt szinten értendő és az ötletet díjazza, melynek továbbfejlesztése céljából szabadon felhasználható.
  Az Innovációs Központ a pénzjutalom mellett szakmai tanácsadási szolgáltatást is biztosít az ötletek továbbfejlesztésre.
 • START IT @K&H KÜLÖNDÍJ
  • A különdíjjal jutalmazott csapat a Start it @K&H startup inkubátor legközelebbi, őszi kiválasztási folyamatában automatikusan a döntő körbe (Pitch Day) kerül. Az ötlet kidolgozására, finomítására a Start it @ K&H által biztosított legalább 3 db, 60 perc időtartamú egyéni szakmai konzultáció útján nyílik lehetőség a kiválasztási folyamat kezdetéig (a konzultációk időpontjáról a jutalmazott csapat és a Start it @K&H képviselői előzetesen egyeztetnek). További információ a programról: https://startitkh.hu/

 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA
A pályázatokat 2020. április 28. éjfélig, – a pályázó nevének és az „ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázat 2020” jeligének az üzenet tárgyában való feltüntetésével – az innovacio@innovacio.elte.hu e-mail címre szükséges megküldeni.

A pályázati dokumentáció tartalma:

 1. Szöveges témakidolgozás (a Pályázati Útmutatóban szereplő tematika alapján, pdf formátumban, maximum 15 oldal terjedelemben) – kötelező
 2. Pénzügyi terv (1. sz. Melléklet szerint, Excel formátumban) – kötelező
 3. Adatkezelési nyilatkozat (2. sz. Melléklet szerint, tagonként aláírva és szkennelve, pdf formátumban) – kötelező
 4. Kiegészítő mellékletek (ábrák, képek, kimutatások, egyéb anyagok, pdf formátumban) – nem kötelező

A pályamunkákat a Pályázati Útmutatóban foglalt tematika szerint szükséges összeállítani. A hiányosan (előírt kötelező dokumentumok nélkül) benyújtott pályázatok esetében hiánypótlásra egy alkalommal van
lehetőség, 2 napos határidővel.

BÍRÁLATI FOLYAMAT, HATÁRIDŐK
A pályázatok elbírálása két fordulóban történik. Az ELTE Innovációs Központ a beérkezett pályamunkákból első körben, saját hatáskörben kiválasztja azt a várhatóan 10-15 pályázót, akik bekerülnek a második, szóbeli fordulóba („pitch day”).
A továbbjutók a két forduló között részt vehetnek egy szakmai felkészítő workshopon („pitch tréning”), melynek elsődleges célja a csapatok a szóbeli fordulóra való felkészülésének támogatása, az Innovációs Központ és a Start it @K&H startup inkubátor innovációs szakértőinek segítségével.
A nyertes, illetve különdíjas csapatok a második fordulóban egy rövid, meggyőző előadás („pitch”) és a szakmai zsűri kérdéseinek sikeres megválaszolása után kerülnek kiválasztásra, melyről az ELTE Innovációs Központ és a zsűri (várhatóan: Start it @K&H startup inkubátor – K&H Bank, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.) együttesen hoz döntést.

Letölthető dokumentumok

Időbeli ütemezés:

 • Pályázat benyújtás határideje: 2020. április 28.
 • Második fordulóba jutott pályázók kiértesítése (e-mail): 2020. május 1.
 • Szakmai felkészítő workshop (pitch tréning”): 2020.május 1. hetében*
 • Második, szóbeli forduló („pitch day”): 2020. május 2. hetében*
 • Eredményhirdetés és díjátadás az ELTE Innovációs Napon: tervezetten 2020. szeptemberben*

A pályázatok eredményes beérkezéséről, az esetleges hiánypótlás szükségességéről, és az első körös kiválasztás eredményéről (második fordulóba való továbbjutás) minden pályázót e-mailben értesítünk.
*A szakmai felkészítő workshop („pitch” tréning), a második forduló („pitch day”) és az ELTE Innovációs Nap rendezvény (eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás) pontos időpontjáról az érintett továbbjutók a későbbiekben kapnak tájékoztatást.

További információ kérhető:
Antal Anita, innovációs menedzser
antal.anita@innovacio.elte.hu