palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A NIH Coach-ok jelentkezését várja innovatív kezdő vállalkozásokat segítő programjára

nih pályázatokLegyen részese Ön is a Nemzeti Innovációs Hivatal innovatív kezdő vállalkozásokat segítő programjának! A NIH segítséget kíván nyújtani az innovatív kezdő vállalkozóknak, ezért a mentorálás mellett coaching szolgáltatás bevezetését is tervezi. Szeretnék felhívni a coach-ok figyelmét a társadalmi felelősségvállalás szerepére, ezért várják azon segíteni vágyó és tenni akaró coach-ok jelentkezését, akik önkéntes alapon támogatnák mentoráltjainkat a helyes cél kitűzésében, megvalósításában és az akadályok leküzdésében!

A coaching program bevezetésének célja:

 • Az innovatív kezdő vállalkozók eddig olyan területek közül kaphattak szakmai iránymutatást mentorainktól, mint például a piacra jutás, hasznosítás;
 • üzleti terv készítés; marketing stratégia, piackutatás; pályázati ismeretek; innovációs menedzsment; infokommunikációs technológia, stb.

A Mentor program rövid bemutatása:
A NIH 2013 februárjában útnak indított „Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása” elnevezésű programja keretében az innovációs tartalommal rendelkező vállalkozási ötletek, elképzelések megvalósítását kívánja elősegíteni. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy több mint 100 mentorált (elsősorban egyéni ötletgazda vagy mikrovállalkozás) jelentkezett eddig a programba és közel 100 mentor vállalta, hogy ingyenesen segíti mentoráltját egy éven keresztül. A kialakított mentor-mentorált párosok 60 százaléka aktívan működik. Külső partner is csatlakozott a kezdeményezéshez: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködési megállapodás keretében a hallgatók által nyújtott design-mentorálással segíti a vállalkozásokat.
Ön is részese lehet e jól működő csapatnak!
Azonban előfordulnak olyan esetek, amikor egy mentorált mellett hiába van ott egy mentor, aki szakmai kérdésekben tud támogatást nyújtani, mégis felmerülnek olyan kérdések, mint például: Hogyan tovább? Mik a további céljaim? Biztosan ezt akarom csinálni? Min kellene még változtatnom?
Az ehhez hasonló fennakadások esetén szükség lehet egy személyre szabott, egyéni fejlesztési folyamat elindítására, amire egy coach hatékony hozzájárulása jelentheti a megoldást.
A NIH ezen a területen is hathatós segítséget kíván nyújtani az innovatív kezdő vállalkozóknak, ezért a mentorálás mellett coaching szolgáltatás bevezetését is tervezi, hiszen a mentorálás és a coaching összefonódó, egymásra épülő tevékenységek.
Szeretnénk felhívni a coach-ok figyelmét a társadalmi felelősségvállalás szerepére, ezért várjuk azon segíteni vágyó és tenni akaró
coach-ok jelentkezését, akik önkéntes alapon támogatnák mentoráltjainkat a helyes cél kitűzésében, megvalósításában és az akadályok leküzdésében!

A coaching programba kerülés számos előnnyel jár a coach számára:

 • részt vehet a program keretében szervezett rendezvényeken, ezáltal növelheti kapcsolati tőkéjét, üzleti lehetőségekre tehet szert;
 • a társadalmi felelősségvállalás jegyében nyújtott önkéntes segítségnyújtás elismertséget, megbecsültséget eredményez;
 • a kezdő vállalkozók kérdései, problémái kihívást és egyúttal fejlődési lehetőséget jelentenek a coach számára.

A coach-csal szembeni elvárások:

 • releváns tapasztalattal rendelkező coach-ok jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek a szükséges kompetenciákkal egy kezdő vállalkozó
 • sikeressé tételéhez és készek arra, hogy önkéntes alapon segítsék az innovatív kezdő vállalkozásokat;
 • a coach vállalja, hogy a program keretein belül coaching szolgáltatásra jelentkező mentorált személy esetében (kölcsönös szimpátia és választás
 • alapján) fél év alatt 5 alkalommal nyújt ingyenes coaching segítséget (alkalmanként másfél óra időtartamban);
 • segít szélesebb rálátást adni a coachee-nak;
 • segít a tudatosság, az egyéni teljesítmény növelésében;
 • segít felismerni és kielégíteni a coachee igényeit;
 • segít abban, hogyan kell nagyobb odafigyelést teremteni az erősségekre, gyengeségekre, tanulási és fejlődési lehetőségekre.

Jelentkezés módja
Amennyiben a felhívás felkeltette érdeklődését, és szeretne önkéntes coach-ként részt venni programunkban, kérjük, töltse ki az alábbi linken elérhető jelentkezési lapot:
http://www.kerdoiv.nih.gov.hu/limesurvey/index.php?sid=35478&lang=hu
A coaching programot a Nemzeti Innovációs Hivatal több körben tervezi indítani, ezért folyamatosan várjuk a jelentkezést.

Coach-ok kiválasztásának módja
A folyamatosan beérkező jelentkezési lapok tartalma és adott esetben személyes elbeszélgetés alapján a programba kerülésről a NIH munkatársaiból felállított szakmai zsűri dönt, melynek eredményéről kiértesítésre kerülnek a jelentkezők.
A Mentorálási programba eddig bekerült mentoráltak külön jelentkezés alapján vehetik majd igénybe a coaching segítséget, mentoruk ajánlásával.
A coach-ok és kezdő vállalkozók első személyes találkozására a Coaching Klub keretében kerül sor.

LINK: A NIH Coach-ok jelentkezését várja  innovatív kezdő vállalkozásokat segítő programjára