palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Iparművészeti Múzeum tervpályázat

2012 folyamán az Iparművészeti Múzeum nyílt tervpályázati eljárás keretében elvégezteti az Iparművészeti Múzeum műemléki védettségű főépületének komplex rekonstrukciós és értéknövelő fejlesztésének tervezését.  A tervpályázat általános célja az Iparművészeti Múzeum műemléki védettségű főépületének komplex rekonstrukciós és értéknövelő fejlesztésének tervezése, javaslat az intézmény épített környezetének megújítására.

A tervnek az ajánlatkérő által rendelkezésre bocsátandó tervezési program alapján a következő építészeti-műszaki és műemléki kérdésekre kell megoldást adnia:
  1. A rendkívül rossz állapotban lévő épület építészeti, műszaki, műemléki rekonstrukciója.
  2. A teljes kiállítási rendszer újraformálása, figyelembe véve az épület funkcióinak átszervezését, jelentős területek felszabadíthatóságát. A műtárgyállomány elhelyezésének során olyan terek kialakítása, melyek a legszigorúbb műtárgyvédelmi feltételeknek megfelelő környezet kialakítását teszik lehetővé.
  3. A Hőgyes Endre utcai, megvalósulatlan épületszárny helyének beépítése, az épület építészeti “befejezése”. A régi és új épületrészek olyan egységének létrehozása, amely funkcionálisan és esztétikailag a legmagasabb színvonalat képviseli.
  4. Az épület és környezetének kapcsolata, urbanisztikai beágyazódása.
  5. Az üzemeltetési kérdések átgondolása, környezettudatos, gazdaságos működtethetőség biztosítása.
Az eljárás közvetlen célja a benyújtásra kerülő építészeti tervjavaslatok összevetése és rangsorolása útján a tervezési feladat megoldására alkalmas tervező(k) kiválasztása, valamint a tervezői megbízás szakmai feltételeinek előzetes tisztázása.
A pályázatok (pályaművek) vagy részvételi jelentkezések benyújtásának határideje:  2012.07.16. – 00:00
Letölthető dokumentumok
A nyertes pályamű szerzőjével (szerzőivel) az Iparművészeti Múzeum tervezési szerződést kíván kötni az épület építési engedélyezési terveinek elkészítésére, figyelemmel a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 94. § (5) bekezdésére.
A tervpályázati eljárás eredményének kihirdetése: 2012. augusztus 10-én 10:00 órai kezdettel az alábbi címen: Iparművészeti Múzeum, MAGYARORSZÁG, 1091 Budapest, Üllői út 33-37., Üvegcsarnok.