palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Írj te is dalt! német nyelvű dalszöveg pályázat

deine stimme pályázatÍrd meg a szövegedet németül. Válaszd ki a kedvenc zenédet az általunk előre elkészített zenei alapok közül. Igazítsd a szövegedet a zenéhez. Amire ehhez szükséged van, azt megtalálod itt:

írj te is dalt – otthon

Természetesen megkérheted a némettanárodat és az énektanárodat, hogy segítsen neked.

Szeretnél te is részt venni a versenyen? Olvasd el a versenyszabályokat:

 • A versenyen azok a tanulók vehetnek részt, akik betöltötték a 12. életévüket, de még nem múltak el 20 évesek, és a következő országokból származnak: Brazília, Mongólia, Magyarország.
 • A dalszövegedet németül énekeled vagy mondod.
 • A dalod zenei alapját azok közül az alapok közül kell kiválasztanod, amelyeket a honlapon erre a célra elérhetővé tettünk.
 • A dalod elkészítésében legfeljebb ketten működtek közre.
 • A dalodat közép-európai időszámítás szerint legkésőbb 2011.04.15-ig MP3-as fájlként feltöltötted a honlapra, vagy a megadott időpontig postán vagy e-mailben, CD/kazetta/MP3-as fájl formátumban vagy mobiltelefonnal készített klipként elküldted hozzánk.
 • Azzal, hogy a dalodat feltöltötted illetve elküldted nekünk, hozzájárulsz ahhoz, hogy azt a weboldalunkon publikáljuk, mások meghallgassák és értékeljék. Továbbá kijelented, hogy beleegyezel abba, hogy a dalról stúdiófelvétel készüljön, és megjelenjen a „DEiNE STiMME weltweit” című CD-n.
 • Ezzel kapcsolatban a dal eladásából, bérbeadásából, nyilvános sugárzásából vagy bemutatásából jövedelmet nem számíthatsz fel.
 • Ha a verseny egyik győztese vagy, kapsz három tiszteletpéldányt a „DEiNE STiMME weltweit” című CD-ből.
 • Ha a verseny egyik győztese vagy és még nem vagy nagykorú, akkor a fent nevezett pontokkal kapcsolatban be kell szerezned a szüleid beleegyező nyilatkozatát, amelyet legkésőbb a zsűri döntéséig, 2011. április 15-ig el kell juttatnod nekünk.
 • Amennyiben a zsűri döntése után kiderül, hogy a győztesek valamelyik feltételt nem tartották be (például valaki nem helyesen adta meg az életkorát), akkor a nyeremény egy másik résztvevőt illet meg.
 • Valamennyi résztvevőre érvényes: írjatok németül kommenteket a többiek versenydalához is, tartsátok egymást tiszteletben és a verseny során legyetek korrektek egymáshoz!

A „DEiNE STiMME weltweit” című dalszövegíró versenyen való részvétellel magadra nézve kötelező érvénnyel elismered az alábbi részvételi feltételeket:

Letölthető dokumentumok

Részletes részvételi feltételek
Szülői beleegyező nyilatkozat (valamennyi 18 év alatti résztvevő számára)

Mit lehet nyerni:

Az országod legjobb dalával nyerj egy többnapos németországi utazást, amelyre 2011 júniusában kerül sor. Ott híres német zenészekkel felveheted egy profi stúdióban a dalodat. Így a más országból származó többi nyertes pályamunkával együtt a te dalod is szerepelni fog a „DEiNE STiMME weltweit” címen megjelenő CD-n.

Bővebb információ:

Goethe-Institut Budapest
Nikolaus Hamm/ Leiter der Spracharbeit
1092 Budapest
Ráday utca 58.
Ungarn
Tel. +36 1 3744070
hamm@budapest.goethe.org
www.goethe.de/budapest

Klangbildverlag
Antje Hübner
Zum Güterbahnhof 20
D-99085 Erfurt
Tel. +49 361 4306725
antje.huebner@klangbildverlag.de
www.klangbildverlag.de

Forrás: http://www.goethe.de/