palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Iskolák és múzeumok partnersége. Pályázat pedagógus továbbképzésre

mokkA Múzeumi Oktatási és Képzési Központ várja mindazon pedagógusok jelentkezését, akik a múzeumok és iskolák együttműködésének témakörében szeretnék bővíteni az ismereteiket.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban működő Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a „Múzeumok Mindenkinek Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése – Központi módszertani fejlesztés” (TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002) pályázati támogatás keretében 2009. május 7-15. között szervezi meg az „Iskolák és múzeumok partnersége – pedagógus továbbképzés” című harmincórás tanfolyamát*.

A képzés célja: A pedagógusok, megismerve a múzeumok kínálta lehetőségeket és előnyöket, képessé váljanak oktatási és muzeális intézmények közötti együttműködések megvalósítására, továbbá tantervhez illeszkedő minőségi, a múzeumi gyűjteményen és kiállításon alapuló múzeumpedagógiai foglalkozásokkal tudják kiegészíteni és bővíteni a diákok ismereteit, tudását az élményszerű tanulás jegyében.

A képzés célcsoportja: pedagógusok

A képzés ideje: 2009. május 7-15.

A képzési napok megoszlása: 2009. május 7-8. (csütörtök-péntek) és 2009. május 14-15. (csütörtök-péntek)

A képzés helyszíne: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Képzési Központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út

A képzésen résztvevők száma: maximum 20 fő

A képzés tematikája: letölthető a http://www.mokk.muzeumokmindenkinek.hu/kepzes/200901_02.html weboldalról.

A képzés költségei:

A résztvevők útiköltségét (lakóhely és Budapest, illetve Budapest és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum között mindkét képzési hét első és utolsó képzési napján mindkét irányban), a szállás (egy szentendrei panzióban) és reggeli, illetve ebéd költségeit, a részvételi díj és a nyomtatott oktatási segédanyag költségeit a szervező (SZNM-MOKK) a TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002 „Múzeumok Mindenkinek Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése – Központi módszertani fejlesztés” pályázati támogatásból biztosítja.

A résztvevőkre háruló költségek: vacsora és a helyi közlekedés költségei.

A képzésre jelentkezés feltétele: felsőfokú pedagógiai végzettség, a jelentkezéshez szükséges dokumentumok beküldése.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A jelentkezési lap és az „Előzetes tudásszint-felmérő” dokumentum letölthetőek a http://www.mokk.muzeumokmindenkinek.hu/kepzes/200901_02.html weboldalról.

Kérjük, szíveskedjen az előbbi két dokumentumot kitölteni, és egy szakmai önéletrajzzal (illetve publikációs jegyzékkel, ha rendelkezik ilyennel) a következő e-mail címre eljuttatni, illetve postán elküldeni 2009. április 24. (péntek)-ig, mert a jelentkezés csak ezekkel együtt tekinthető teljesnek.

E-mail cím: bokrosa@sznm.hu (Bokros Anita, oktatásszervező)

Postai cím: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Képzési Központ

2001 Szentendre Pf. 63.

A jelentkezőknek 2009. április 27-ig küldünk értesítést arról, hogy idei kurzusunkba fel tudjuk-e őket venni. A képzést legközelebb 2009 novemberében fogjuk meghirdetni.

A képzéssel kapcsolatban érdeklődni Bokros Anita oktatásszervezőnél lehet a bokrosa@sznm.hu e-mail címen vagy a 26/502-597 telefonszámon.

(muzeumokmindenkinek.hu)