palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

IV. Gyerekszem Fesztivál filmpályázat

A Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület megrendezi a filmkészítő gyerekek negyedik magyarországi filmfesztiválját, a Gyerekszem Filmfesztivált. A fesztivál ideje: 2012. december 7.

 

Nevezés és a filmek beküldésének határideje: 2012. október 17.

A jelentkezést online a www.gyerekszemfilmfesztival.hu oldalon várjuk!

Mielőtt bejelentkezel és megkezded filmed online nevezését, ajánlatos a következő
előkészületeket tenni:

 • készíts elő a feltöltéshez egy képet a filmedből, vagy werk fotót a forgatásról (JPG formátumban).
 • a filmed egyelőre nem kell, hogy angol feliratos legyen, azt a versenybekerülés esetén fogjuk kérni.
 • töltsd fel a filmedet egy filemegosztóra (youtube, vimeo) és készítsd elő a filmhez vezető linket, amit majd be kell másolnod az online regisztrációs felületre.

A fesztivál helyszíne: URÁNIA Nemzeti Filmszínház, Budapest

Zsűri

 • Bollók Csaba filmrendező, a zsűri elnöke,
 • Kocsis Ágnes, filmrendező,
 • Schweichtje Mihály filmrendező

Diák Zsűri: Zöld Holló Országos Diákzsűri

Előzsűri

 • Schweichtje Mihály filmrendező,
 • Dr. Fecskó Edina pszichológus,
 • Grosch Nándor fesztiváligazgató

A rendezvény arca, műsorvezető: Till Attila
Fesztiváligazgató: Grosch Nándor

Nevezés: A Gyerekszem Filmfesztiválra 4 és 19 év közötti gyerekek jelentkezhetnek a következő életkori kategóriákban:

 •  Kicsi a bors, de erős (4-12 év)
 •  Ifjú titánok (13-19 év).
 •  Gyerekszem-öregszem (19 év fölötti alkotók, akik a fesztiválra beküldött filmjüket még 19 éves kor előtt készítették.)

 Műfaji kategóriák:                                      

 • rövidfilm
 • animációs film
 • dokumentumfilm
 • egyéb (zenés videoklip, kísérleti film, stb)

A rövidfilm alatt kisjátékfilm értendő. Az „egyéb” kategóriában beküldhetsz kísérleti filmet, zenés videoklippet, filmetűdöt, táncfilmet, különböző felvételi technikával, pl. mobiltelefonnal készített filmet, stb.

Terjedelem: maximum 15 perc

Figyelem: A korábbi Gyerekszem Fesztiválokra beadott filmekkel az idén már nem lehet nevezni!

Külföldiek is: A fesztiválra jelentkezhetnek Magyarországon és más országokban élő külföldi gyerekek is, de az általuk beküldött filmeket magyar vagy angol felirattal tudjuk elfogadni. A fesztiválra várjuk a határainkon túl élő magyar gyerekek és fiatalok filmes munkáit is.

Hordozó: Várunk minden létező képrögzítő eszközzel felvett filmet, de kérjük, hogy a végeredményt DVD hordozón (minuszos, azaz DVD-R), Video DVD formátumban (ne AVI formátumban!) juttassátok el hozzánk postai úton is az online jeletkezész követően.

Postacím:

Gyerekszem Művészeti Egyesület „Gyerekszem Filmfesztivál”
1387 Budapest, Pf: 44

Kérjük, hogy a filmek beküldés előtt még egyszer ellenőrizzétek a beküldendő anyagot, nézzétek végig a filmet, hogy jól sikerült-e a kép és a hang kiírása, átírása és írjátok rá a DVD lemezre és a lemez tartójára is az alkotó/alkotók nevét és a film címét.

Ügyeljetek a megadott időkorlátra, pontosan tüntessétek fel a jelentkezési lapon a vetítési hosszúságot, melynek része az eleje- és vége főcím is.

A fesztiválra történő jelentkezéssel automatikusan hozzájárultok ahhoz, hogy a beküldött alkotásokat a fesztivál ideje alatt a fesztivál helyszínén nyilvánosan levetítik, valamint a filmeket, vagy azok részleteit a szervezők felhasználhatják a Gyerekszem Filmfesztivál népszerűsítése céljából.

Az esetlegesen előforduló, jogszabályba, illetve harmadik személy érdekeibe ütköző tartalmú filmek kiszűrése érdekében a jelentkezési lapon megjelölt tanárnak, vagy törvényes képviselőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a fesztiválra beküldött film jogszabályt, illetve harmadik személy érdekeit nem sérti. A Gyerekszem Művészeti Egyesület a fesztiválra benyújtott, jogszabálysértő, illetve harmadik személy érdekeit sértő filmek esetében felelősséget nem vállal.

Harmadik személy érdeke úgy sérülhet, ha például valakit, akaratán kívül felvesztek a kamerátokkal az utcán, vagy az iskolában, és a személy a filmben felismerhetően feltűnik.

A szerzői jog sérelme azt jelenti, hogy a filmetekben valamilyen már létező filmalkotást (mozifilmet, internetről letöltött képi anyagot), vagy zeneszámot a műalkotás szerzőjének és kiadójának engedélye nélkül használtok fel.

A beküldött filmeket nem küldjük vissza, azok a Gyerekszem Fesztivált szervező Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesülethez kerülnek. Természetesen a filmjeitekkel kapcsolatos minden szerzői jog továbbra is titeket illet.

További információk:

Folyamatosan a fesztivál weboldalán: www.gyerekszemfilmfesztival.hu

Rózsavölgyi Barbara: 06 20 243 1031, info@gyerekszemfilmfesztival.hu

Technikai segítség (kiírással, beírással, formátummal, vágással kapcsolatos kérdések): Jancsovics László: admin@gyerekszemfilmfesztival.hu

Aláfestő zene keresésében segít: Bakó Mária a SONOTON zenei könyvtár munkatársa: sonoton@clmusic.hu

Jogi segítség: dr. Hepp Nóra, jog@gyerekszemfilmfesztival.hu

PR, sajtó, szponzoráció: Réz Ágnes: sajto@gyerekszemfilmfesztival.hu

Bővebben: http://www.gyerekszemfilmfesztival.hu