palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

IX. Nemzetközi Manga Pályázat

2015. március 24-én a Nemzetközi MANGA Pályázati Bizottság (Elnöke: Kisida Fumio, Japán Külügyminisztérium) hivatalosan meghirdette a IX. Nemzetközi MANGA Pályázatot.

A pályázat benyújtásának határideje és helye: (1) 2015. április 27 (hétfő) és június12. (péntek) között.

A benyújtás helye:

– elsősorban javasoljuk közvetlenül a IX. Nemzetközi MANGA Pályázati Bizottság elérhetőségét:

P.O.Box MBE310

The Ninth International MANGA Award Executive Committee

1F MOF Kandaiwamoto-cho bldg. 3-8-16 Iwamoto-cho Chiyoda-ku Tokyo, JAPAN

101-0032

– másodsorban a budapesti Japán Nagykövetség Kulturális osztályára

manga award

A Nemzetközi Manga Pályázat kiírása 2007-ben indult az akkori külügyminiszter, Aszo Taro kezdeményezésére abból a célból, hogy megjutalmazzák a MANGA-készítőket, akik a MANGA-n keresztül hozzájárulnak a MANGA tengerentúli népszerűsítéséhez és a nemzetközi kulturális kapcsolatok fejlődéséhez. Azóta a MANGA Pályázatot minden évben megrendezik.

 Letölthető dokumentumok

Manga Award honlapja
Jelentkezési tájékoztató (PDF)

Jelentkezési lap

Poszter

A legjobb MANGA pályaművet „Gold Award” (Arany Medál) díjjal, a további három legjobb művet „Silver Award” (Ezüst Medál) díjjal jutalmazzák. A díjazottak részt vehetnek Japánban a díjkiosztó ünnepségen. A Japánba utazás, valamint a Japánban való tartózkodás költségeit a Japan Foundation (Japán Alapítvány) fedezi. Japánbeli tartózkodásuk alatt a díjazottaknak alkalmuk lesz találkozni és ötleket cserélni más MANGA-készítőkkel, gyárlátogatásra, illetve kirándulások keretében a helyi nevezetességek megtekintésére.