palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Jobb velünk a világ névadó pályázat

jobb velünk a világ pályázatAdj nevet és nyerj jegyet, hogy élőben találkozhass a Quimbyvel, a Kiscsilaggal, a Csík Zenekarral és a Nemadomfel Együttes tagjaival!

A pályázat neve: Adj nevet és nyerj jegyet! Névadó pályázat – Jobb velünk a világ! koncert

A pályázat kiírója: a Nem Adom Fel Alapítvány és a Kézenfogva Alapítvány

A pályázat leírása:
A pályázat kiírója Adj nevet és nyerj jegyet! címen névadó pályázatot hirdet egy fogyatékos emberek számára épített lakóotthon nevének megalkotására, kitalálására. A kiíró elképzelése, hogy a társadalmi összefogással megvalósuló és felépülő lakóotthon önálló, más szervezet, intézmény által nem használt, védjegyként is funkcionáló névvel rendelkezzen.

A pályázat háttere:
„Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen, csak örömmel és nyitott szívvel kell fordulnunk a világ és mások felé” – ezzel az üzenettel a Nemadomfel Együttes kezdeményezésére indult útjára a Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvénysorozat 2008-ban. Az elmúlt két év rendezvényein összesen 17 millió forint adomány gyűlt össze, melyből felújításra került Böjte Csaba ferences rendi szerzetes nevével fémjelzett csíksomlyói árvaház, mely 120 fiatal lakóhelyét biztosítja, s elindult Szendrőládon egy a roma gyerekek felzárkózását segítő napközi otthon is.

Az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő, Jobb velünk a világ! 2010 jótékonysági koncert célja, egy olyan referencia értékű lakóotthon létrehozása sérült emberek számára, amely modern környezetvédelmi technológiákat felhasználva passzívházként tud működni. (Passzív ház – amely maga termeli meg a működtetéséhez szükséges energiát.) E technológiával megépülő lakóotthon létrehozásával az első passzívház közintézmény kezdené meg működését Magyarországon.

A lakóotthon fogalma: Az 1990-es évekig a sérült embereket általában több száz fős, a települések határain kívül eső intézményekben látták el, jelentős mértékben megfosztva őket a társadalmi részvételtől. Ebben az időben kezdődött el a „deinstitucionalizáció/ kitagolás” folyamata, melynek célja, hogy a sérült emberek kis közösségekben lakóotthonokban éljenek, hasonlóan a társadalom többi tagjához. A lakóotthon fogyatékos felnőttek lakhatását szolgáló lakás vagy ház. A berendezés és a lakókörülmény teljes mértékben igazodik a helyi közösség és település normáihoz. Optimális esetben az együttlakók létszáma nem haladja meg a nyolc főt, de maximum 12 fő lakik együtt. A lakóotthon személyre szabottan a legteljesebb mértékben támogatja az önálló életvezetés lehetőségét, adott esetben a fogyatékosság mértékének függvényében, a konkrét igényeket figyelembe véve biztosítja a rendszeres, de többnyire alkalmi jellegű segítségnyújtást.

Az Óbudán  épülő új lakóotthonba a tervek szerint 10 apartman épülne közel 350 négyzetméteren. Az apartmanok egy-két ágyasok lesznek, külön fürdőszobával és előtérrel, az épületben pedig közös nappali és konyha szolgálja a bentlakók kényelmét.

A környezettudatos épület csökkenti a társadalomra rótt költségeket, egyben csökkenti az ökológiai lábnyomunkat. A lakóotthonban minden bentlakó tevékenyen részt fog venni az intézmény fenntartásában, megtalálva azt a feladatot, amelyben önmaga is kiteljesedhet.

A passzívház lakóotthon átadására 2012-ben kerülhet sor, és a jelenlegi elgondolás szerint 8-10 fő részére jelenthet állandó lakhatási megoldást, 4 fő számára pedig krízishelyzetben tud segítséget nyújtani a lakóotthon átmeneti része.

További információ  a programról és a jótékonysági koncertről: www.jobbvelunkavilag.hu

Pályázat elbírálásának szempontjai:

 • A név fejezze ki a Jobb velünk a világ! szellemiségét
 • A név illeszkedjen a jövendő lakóotthon világához
 • Könnyen megjegyezhető, rövid, egyszerű név legyen
 • Magyar nyelvű legyen
 • A név alkalmazható legyen további brand építésére
 • A név újszerűségét, ötletességét külön díjazzuk

Pályázók köre: A pályázaton bárki indulhat, aki elfogadja a kiíró által szabott feltételeket.

Pályázatok benyújtása:
A pályázatokat a www.jobbvelunkavilag.hu oldalon megtalálható űrlapon keresztül lehet beküldeni. Egy pályázó több névjavaslattal is pályázhat.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy csak az űrlapon, elektronikusan beadott pályázat tekinthető  érvényesnek.

Pályázati benyújtási határideje: 2010. október 15.

A pályázati határidőn túl  érkező pályázatokat az elbírálásánál nem áll módunkban figyelembe venni.

Pályázatok kiválasztásának módja:
A beérkezett pályázatokat egy szakmai zsűri szűri elő, és szűkíti le a pályázatok számát 6-ra. A legjobb hat pályázatot a www.jobbvelunkavilag.hu weboldalon közönségszavazásra bocsátjuk, melynek során a legtöbb szavazatot kapott három név részesül díjban.

A weboldalon történő  szavazás várható ideje: 2010. október 22. és 31. között

Az eredményhirdetés várható  időpontja: 2010. november 2.

Az eredményt a www.jobbvelunkavilag.hu oldalon tesszük közzé, a nyerteseket e-mailben illetve telefonon értesítjük.

A nyertes pályázó, elérhető nyeremény:

A pályázat során a legjobb három név beküldői 2-2 db VIP-jegyet kap a Jobb velünk a világ! 2010 jótékonysági koncertre, ahol fellép a Csík Zenekar, a Quimby, Lovasi András és a Kiscsillag és a Nemadomfel Együttes. A koncert 2010. november 21-én kerül megrendezésre a Papp László Sportarénába.

A nyertes pályázók a VIP jegyekkel beléphetnek a backstage-be, és megismerkedhetnek személyesen a résztvevő zenekarokkal és tagjaikkal.

A nyeremény átadása:
A nyeremények átadása személyesen történik.  A pályázat résztvevői a nyereményjátékba történő önkéntes regisztrációval tudomásul veszik és kifejezetten elfogadják, hogy a regisztráció során megadott e-mail címen és mobiltelefonszámon a Jobb velünk a világ! rendezvény időről időre tájékoztassa aktuális híreiről. A regisztráció során önkéntesen megadott személyes adatokat a pályázat kiírója kizárólag véleménykérésre, illetve a hírekről történő értesítés céljára használja fel. Az adatkezelés időben nem korlátozott.

A nyereményjátékban résztvevők bármikor jogosultak tájékoztatást kérni személyes adataik kezelésének módjáról, továbbá bármikor kérhetik azok helyesbítését, vagy törlését. A résztvevőknek a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogainak megsértése esetén jogukban áll bírósághoz fordulni.

Abban az esetben, ha a nyereményjátékban résztvevő – az előző bekezdésben írtak szerint – kéri a személyes adatai törlését, úgy a törléssel egyidejűleg az ő nyereményjátékban való részvétele automatikusan megszűnik.

Pályázati feltételek:

 • A pályázó pályázata benyújtásával egyidejűleg elfogadja a pályázati feltételeket.
 • A pályázó pályázata benyújtásával egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy adatait az adatvédelmi feltételeknek megfelelően a kiíró tárolja és felhasználja.
 • A regisztráció kitöltésével a felhasználók egyidejűleg kifejezetten elfogadják, hogy marketing tartalmú célzott üzenetet, így többek között hírlevelet és sms-t is kaphatnak az általuk regisztrált e-mail címre és/vagy mobiltelefonszámra.
 • A nyereményjátékban bármely valós e-mail címmel rendelkező természetes személy részt vehet, céges e-mail cím megadása esetén pedig az e-mail címben szereplő természetes személy.
 • Minden pályázó 3 javasolt névpályázatot küldhet be egyidejű regisztrációval.
 • A pályázó pályázata benyújtásával egyidejűleg lemond a név használatának jogáról, a jövőben nem élhet semmilyen anyagi, szellemi, tárgyi követeléssel a lakóotthon felé a névhasználatot illetően.
 • A nyeremény átvételével összefüggésben esetlegesen felmerülő költségek és kiadások (pl. nyeremény átadásának helyszínére történő utazási költség) a nyerteseket terhelik.
 • A nyertes tudomásul veszi, hogy a nyeremény átadásáról és felhasználásáról kép-, hang- és filmfelvétel készülhet, egyben hozzájárul ezen felvételek akár teljes egészének, akár részleteinek későbbi, a Jobb velünk a világ! bármely reklám promóciójához történő felhasználásához idő-, és alkalombeli korlátozás, valamint külön díjazás nélkül