palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Jövő-Kép fotópályázat

A Telekom hello holnap! kezdeményezése keretében Jövő-Kép címmel fenntarthatósági fotópályázatot hirdetünk. A mottó: Alkossuk meg együtt a jövőt!, hiszen úgy gondoljuk, először meg kell látni a problémákat, hogy tudjuk, min kellene változtatni az élhetőbb jövőért. A pályázat célja ezért az, hogy minél többen megmutassák – pusztán fényképezőgépük segítségével – azokat a társadalmi, gazdasági és környezeti problémákat, amelyek őket foglalkoztatják, és amelyeknek megoldását égetőnek látják, remélve, hogy így egyre szélesebb körhöz jut el a tudatos életmód szükségessége.

A pályázatra 2012. augusztus 3. 9:00 és szeptember 6. 12:00 között lehet nevezni a hello holnap! Facebook oldalon található Fotópályázat alkalmazáson keresztül feltöltött saját fotókkal, témakörönként maximum 3 pályaművel. A feltöltött fotóknak a következő paramétereknek kell megfelelnie: minimum 1000×1000 pixel, 300dpi, maximum 20 megabájt.

A beérkezett alkotásokat 4 négy tagú, szakmai zsűri értékeli:

  • Szomolányi Katalin, fenntarthatósági szakember
  • Stiller Ákos, a HVG fotóriportere
  • Kenczler Márton, art director
  • Németh Szabolcs, fotós.

Az értékelés fő szempontjai: a részletes pályázati kiírásban foglalt feltételeknek való megfelelésen túl a koncepció, a témára való reflektálás eredetisége és a megvalósítás minősége.

A tét nem csekély: egy élhetőbb jövő közös megalkotása, valamint különleges nyeremények várják azokat, akik figyelemfelhívó, inspiráló képekkel mutatják meg a megoldásra váró problémákat.

A zsűri által arra érdemesnek tartott pályaművekből kiállítást szervezünk az 5. Fenntarthatósági Napon, 2012. szeptember 29-én; a legjobb 3 fotó megjelenik a pályázat médiapartnerénél, a HVG-ben; emellett a 3. helyezett egy Samsung Galaxy S III okostelefonnal, a második egy Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE táblagéppel lesz gazdagabb; a fődíj nyertesének pedig egy garantáltan felejthetetlen élményben lehet része, hiszen részt vehet egy 6 napos, skóciai fotós túrán.

Letölthető dokumentum

pályázati kiírás

A pályázat részletei és jelentkezés: https://www.facebook.com/hello.holnap/app_506414672706219