palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Jövőnk a víz! alkotói pályázat

Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület pályázatA Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület alkotói pályázatot hirdet„Jövőnk a víz!”címmel.

Földünk felszínének jelentős részét víz borítja. A nagy mennyiség ellenére azonban mégis azt mondhatjuk, hogy az ember számára fogyasztható víz csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre. A Föld felszínének folyamatos változása, a globális klímaváltozás mellett az ember mindennapi tevékenysége során hatással van a vízkészlet megújulására, a vízen keresztül pedig a biológiai életre. Sajnálatos módon kutatások eredményei azt mutatják, hogy a felmelegedésnek, a felelőtlen vízgazdálkodásnak köszönhetően az emberiség által elérhető vízkészlet folyamatosan csökken. A helyzetet tovább rontja, hogy ez a probléma ott ölt súlyos méreteket, ahol már eddig is kevés volt az éltető víz. Ami korábban csak jóslat volt, az már a valóság, miszerint a jövőbeni legsúlyosabb problémát a vízhiány fogja okozni a Földön.

Miután a víz a földi élet egyik alapfeltétele fontosnak tartjuk, hogy vigyázzunk a vízre, tudatos és környezetkímélő eljárásokkal óvjuk az éltető forrásokat, hogy a jövő nemzedékének ez az alapvető életelem továbbra is rendelkezésre álljon.

Célunk, hogy a pályázatunkon résztvevőknek az alkotások megtervezése és megvalósítása során felhívjuk a figyelmét a természet szeretetére, a környezetük megóvására, hogy aktivitásukkal, munkájukkal, odafigyelésükkel értékeket tudnak megőrizni, teremteni, környezetüket szebbé, egészségesebbé tudják tenni. Továbbá felhívásunkkal szeretnénk a magyar és kínai gyerekek figyelmét felhívni erre a világméretű problémára illetve olyan ötletekre-praktikákra, melyekkel már gyermekkorban sokat tehetünk Földünk vízkészletének védelméért. A pályázat Magyarországon és a Kínai Népköztársaság több tartományában kerül kiírásra.

Levélben várjuk a pályázók rajzait, festményeit, montázsát, képregényét, szobrát vagy akár fogalmazását…, hogy közösen tegyünk Földünk vízkészletének védelméért!

A pályázatra egyének és csoportok jelentkezését várjuk, 6-18 éves korosztályig. Az alkotáson a pályázó nevét, életkorát, elérhetőségét és a pályamű címét kérjük feltüntetni.

Letölthető dokumentumok

Jövőnk a víz

A pályaművek beküldési határideje: 2014. április 30.

Az alkotásokat levélben várjuk a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület címére, Magyarország 1068 Budapest, Benczúr utca 41.

A legszebb, legötletesebb alkotásokat díjazni fogjuk többnapos magyarországi kirándulással, könyvcsomaggal, ajándékcsomaggal és további értékes nyereményekkel. A beküldött pályaművek korosztályonként fognak elbírálásra kerülni.

További információ kérhető a nagyfalegyesulet@gmail.come-mail címen.