palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kassák művészeti díj

A Kassák kortárs művészeti díjat Kassák Lajos szellemiségéhez kapcsolódó művek és projektek létrehozásának ösztönzésére hozták létre.  A díjra a felhívás keretében olyan alkotói tervvel lehet pályázni, amely kapcsolódik Kassák Lajos életművéhez, a huszadik századi avantgárd művészet jelenségeihez, valamint az avantgárd mozgalmak által felvetett kérdések mai értelmezéséhez. A díj értéke 1,5 millió forint.


A díjról
A díj összege bruttó 1,5 millió forint, amit a nyertes pályázó műve létrehozására fordíthat. A pályaművet a Kassák Múzeum mutatja be a díjátadót követő évben, 2023 tavaszán. A kiállítás költségeit a Kassák Múzeum fedezi. A nyertes pályázónak az Interart Alapítvány fizeti ki a díjat az alapító megbízásából.

A díjra 18. életévüket betöltött kortárs művészek pályázhatnak kiállítás formájában megvalósítható pályaművel.

A pályázat benyújtásának menete

Jelentkezési szándékát jelezze a kassakdij@pim.hu e-mail címen. A válasz e-mailben megküldjük a Kassák Múzeum által biztosított tárhely linkjét, erre kérjük feltölteni a pályázati anyagot.

Leadandó dokumentumok a jelentkezéshez

• Szakmai önéletrajz (.pdf formátumban)

• Portfólió a bemutatott művek adataival

• Koncepció: max. 5000 karakter

• Részletes projektterv

• A projektterv vizuális prezentációja (.jpeg formátumban, illetve szükség esetén Windows rendszeren lejátszható MP4-ben)

• Megvalósítási ütemterv

• Pénzügyi terv  (A pályamű pénzügyi megvalósításának tételes felsorolása. A kiállítás költségeit, ideértve a technikai megvalósítást, üzemeltetést, promóciót, a Szervezők fedezik. A nyertes pályázó viseli a mű létrehozásához kapcsolódó valamennyi költséget, ideértve az anyagok, eszközök beszerzéséhez kapcsolódó kiadásokat.)

• Pályázói nyilatkozat (Innen letölthető – kérjük, a saját eszközére letöltött másolatban szerkessze, majd a kinyomtatott és aláírt példányt beszkennelve vagy lefotózva csatolja.)

• Adatkezelési tájékoztató elfogadásáról szóló nyilatkozat (Innen letölthető – kérjük, a saját eszközére letöltött másolatban szerkessze, majd a kinyomtatott és aláírt példányt beszkennelve vagy lefotózva csatolja.)

A pályázat nyelve: magyar

A beérkezett pályázatokról öttagú szakmai zsűri dönt. A zsűri tagjai 2022-ben:

Andrási Gábor művészettörténész
Csatlós Judit muzeológus, kurátor
Kertész László művészettörténész
Kopeczky Róna kurátor
Rockenbauer Zoltán művészettörténész

Az online beérkezett pályaművekből a zsűri kiválasztja a  szűkített listára kerülő öt tervet. A szűkített listára bejutott pályázatok kihirdetése: 2022. március 21-ig. A szűkített listán szereplő pályázók személyesen (vagy indokolt esetben online platformon) mutatják be munkáikat a zsűrinek. A zsűri a személyes prezentációk alapján közülük választja ki a nyertest.

A nyertesnek a díjátadót követő évben kell megvalósítania művét, melyet  2023. tavaszán mutat be a Kassák Múzeum egy időszaki kiállítás keretében.

A pályázatok leadási határideje: 2022. február 20., 23:59