palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kedvezőbb feltételek a nulla százalékos lakossági energiahatékonysági hitelprogramban

Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető januártól a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram”.

A hitelprogram legfontosabb változásai:

  • 2 millió forintról 5 millió forintra emelkedett a biztosítéknyújtás értékhatára (természetes személy hiteligénylők esetén)
  • Már szállítói előleg fizetése mellett is igényelhetik a hitelt az ügyfelek a hitelösszeg 50%-ig
  • Az eddigi 300 ezer forint helyett a kölcsönösszeg maximum 50%-áig, de legfeljebb 1,5 millió forintig nyújtható be és fogadható el készpénzfizetési számla az elszámolás során
  • az MFB olyan ingatlanokat is elfogad a kölcsön biztosítékaként az 5 millió forintot elérő vagy azt meghaladó kölcsönügyletek esetében, melyeknél a megelőző jelzálogjogi ranghelyeken Családi Otthonteremtési Kedvezményből (CSOK), adó-visszatérítési támogatásból, illetve ezen támogatásokhoz kapcsolódó pénzintézeti kölcsönből és/vagy munkáltatói kölcsönből adódó jelzálogjog szerepel.
  • Egyszerűbb és rövidebb kölcsönkérelmi nyomtatvány (természetes személy hiteligénylők esetén)
  • Egyszerűbb lett a közüzemidíj-tartozás igazolása

Növelje lakásának, házának energiahatékonyságát, telepítsen megújuló energiaforrást 0%-os hitellel!

Magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek igényelhetik, minimum 10%-os saját forrással, többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére.

A visszatérítendő hitelösszeg minimuma 500.000 Ft, maximuma magánszemélyek esetén 10 millió, társasházak és lakásszövetkezetek esetén pedig lakásonként 7 millió forint. A hitel futamideje maximum 20 év lehet.

A hitel az MFB Pontokon igényelhető.

Az energiahatékonysági beruházáshoz itt végezhet előzetes hiteligénylés jogosultsági vizsgálatot!

A pályázatok elérhetőségei: