palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Keltsd életre! pályázat gyerekeknek

szitakoto pályázatA Magyar Nemzeti Múzeum és a Szitakötő folyóirat pályázata általános iskolásoknak. Képzeld el, hogy egy varázslatos múzeumban jársz, ahol a kiállított tárgyak egyetlen érintésedre megelevenednek és elmesélik történetüket. Akár hiszed, akár nem, ilyesmi nemcsak a mesében lehetséges: akár te is életre kelthetsz egy múzeumi emléket. Válassz a három megadott tárgy közül, kutakodj és hagyd szárnyalni a fantáziád! Írj, ragassz, rajzolj, filmezz, építs!

Egy 13. századi kentaurt formázó víztartó edény, egy gyönyörűen megmunkált fegyveröv csatja, és II. Rákóczi Ferenc karosszéke. Ezek a múzeumi tárgyak a Magyar Nemzeti Múzeum Magyarország története az államalapítástól 1990-ig című kiállításában alig várják, hogy életre keljenek. Segíts rajtuk! Tanulmányozd őket, ismerkedj velük, meglátod, minél többet tudsz róluk, annál szívesebben mesélik el történetüket!

Bármilyen szempontot vizsgálhatsz: ki készítette? Kinek? Miért éppen ilyen anyagokból? Mire használták? Mikor keletkezett? Mit tudunk egy-egy részletéről, az ábrázolt alakokról, motívumokról? Megjelennek esetleg ezek mai történetekben, mesékben? Lehet rajz, vers, mese vagy kalandos történet, LEGO-építmény, egy elképzelt kalandtúra útvonala, netán színpadi előadás, zenemű vagy dal, amely megeleveníti a kiválasztott tárgyat. Készíthetsz képregényt, (rajz)filmet vagy honlapot.

A tárgyakat megnézheted ezen a linken is, de feltétlen gyere el hozzánk a múzeumba is, hogy élőben is lásd őket! Ha pedig szeretnél segítséget az ötleteléshez, olvasd el a részletes tárgyleírásokat a Szitakötő honlapján.

A Magyar Nemzeti Múzeum és a kíváncsi gyerekek folyóiratának, a Szitakötőnek a közös pályázatára jelentkezhet minden 6 és 14 év közötti gyerek, a pályázatokat 2010. szeptember 30-ig várjuk elektronikus vagy postai úton a Szitakötő szerkesztőségébe (info(kukac)szitakoto.com, 1122 Budapest, Kissvábhegyi út 4-6). A legötletesebb és legszebb pályaművek beküldőit a Magyar Nemzeti Múzeum jutalmazza meg.

Letölthető dokumentumok

aquamanile.jpeg
csat.jpg
rakocziszek.jpg
Keltsd_eletre_fin.doc

Forrás: http://www.mnm.hu