palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Képzőművészeti pályázat a 13. Magyar Festészet Napja alkalmából

bakelit pályázatA Bakelit Multi Art Center képzőművészeti pályázatot hirdet autodidakta művészek számára. A pályázat célja, hogy segítse a tehetséges alkotók előrelépését, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra.

A pályázat témája: „AZ ARÁNY”

A kiállítandó műveket pályázat keretén belül független szakmai zsűri válogatja ki.

Leadási határidő: 2014. október 30. csütörtök, 20.00 óra

Pályázati feltételek: A pályázaton indulhat minden 18. életévét betöltött alkotó, aki nem rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával, továbbá az alkotótevékenységét nem megélhetésként, hivatásszerűen gyakorolja.

A pályázatokat festészet (olaj, tempera, gouache, és akril technikákkal készített alkotások) valamint egy összevont, a grafikák (sokszorosított- és egyedi grafika – akvarell, pasztell, szabadkézi rajz és fotó alapú képzőművészeti technikák) számára fenntartott kategóriában várjuk.

Egy művész maximum három alkotással pályázhat. Egy sorozat egy alkotásnak minősül, ami maximum 3 műből állhat. (A zsűri fenntartja a sorozatok megbontásának jogát.)

A 2012 előtt készített műveket nem áll módunkban befogadni.

Méretbeli megkötés: az alkotások mérete maximum 100 cm x 70 cm lehet.

A pályázat beadásának módja:

Pályázni Szeptember 5-től lehet a www.thetalent.hu oldalon, az online jelentkezési lap kitöltésével, amely az alkotások beadásának feltétele.

A kiállítandó műveket a kiállítás helyszínén (Bakelit Multi Art Center Budapest 1095 Soroksári út 164., 18-as épület) személyesen fogadjuk az alábbi időpontokban:

Október 3. 14:00 – 19:00 / Október 10. 14:00 – 19:00 / Október 17. 14:00 – 19:00 / Október 24. 14:00 – 19:00 / Október 30. 14:00 – 20:00 / Október 31. 14:00 – 20:00

Az ettől eltérő időpontokban nincs lehetőség a pályázatok beadására!

(Ha nem a művek alkotója adja le a pályaműveket, a leadó nevére szóló meghatalmazás szükséges! A meghatalmazáson szerepeljen a meghatalmazó neve (pályázó), lakcíme, személyigazolvány száma, elektronikus és telefonos elérhetősége, valamint a meghatalmazott neve és személyének azonosítására alkalmas igazolványának száma, és 2 tanú.)

A pályázat egyéb feltételei:

A benyújtott pályaműveket kizárólag kiállításra kész állapotban (festmények stabilan bekeretezve, kialakított dupla- vagy központosított akasztóval ellátva; grafikák paszpartuzva-üveglap mögött, dupla- vagy központosított akasztóval ellátva) tudjuk befogadni. A klipsz keret nem elfogadott.

Kérjük az alkotó nevét és a mű címét a pályamű hátoldalára feljegyezni. Azon műveket, amelyek nem a leírt módon kerülnek behozatalra, nem áll módunkban elfogadni.

A zsűrizésre 2014. November 3-án kerül sor. A kiválasztott művek további kiállításokon vesznek részt Budapest belvárosában, az alábbi partnerhelyszíneken: Barabás Villa, Duna Plaza, Tranzit Art Café.

A zsűrizés eredményét 2014. november 5-én 14:00 órakor tesszük közzé a www.thetalent.hu oldalon.

Azon alkotásokat, amelyeket nem válogat be a zsűri a kiállításra, az alkotónak el kell szállítania. A művek az alábbi időpontokban vehetőek át:

2014. November 13. 14:00 – 19:00/ November 14. 14.00 – 19:00 / November 20. 14.00 – 19:00 / November 21. 14:00 – 19:00

Amennyiben a fenti időpontokban nem veszik át az alkotásokat, a pályázat kiírója 100,- Ft + áfa / nap /mű, tárolási díjat számít fel. Ha nem az alkotó veszi át a művet személyesen, akkor a megbízott átvevőnek a nevére szóló meghatalmazással kell rendelkeznie (a meghatalmazáson ugyanazoknak az információknak kell szerepelnie, ami már fentebb felsorolásra került).

Regisztrációs díj: 3500,- Ft / kategória / pályázó (amely a következő költségek fedezetéül szolgál: rendezési költségek, terem építés-bontás, megvilágítás- és rezsi költség, a szakmai zsűri díja, az alkotók díjazása, megnyitó vendéglátás, a kiállítással kapcsolatos PR költségek, a művek ki- és beszállítása a partnerhelyszínekről).

A regisztrációs díj a helyszínen, a pályázati anyagok beadásakor fizetendő. A regisztrációs díjat nem áll módunkban visszatéríteni abban az esetben sem, ha a Pályázó egyetlen munkája sem kerül beválogatásra a zsűri által. Számla igényt a regisztrációs lapon előre kérjük jelezni, számlázási név és cím, valamint adószám pontos megadásával. A számlát az adott tárgyhónap végén postázzuk.

A három tagból álló független zsűri a szakma legjelentősebb képviselőiből áll össze: Atlasz Gábor (festőművész, a zsűri elnöke), Dóri Éva (művészet tanár), és Dr. Matits Ferenc (művészettörténész).

Kiadható díjak kategóriánként:

Festészet kategória

  • I. díj: 35 000 Ft (azaz harmincötezer forint) értékben a témának megfelelő festékkészlet a Magyar Művészellátó jóvoltából
  • II. díj: 20 000 Ft (azaz húszezer forint) értékű vásárlási utalvány a Pannoncolor jóvoltából
  • III. díj: 10 000 Ft (azaz tízezer forint)

A Pannoncolor Különdíja: 10 000 Ft (azaz tízezer forint) értékű vásárlási utalvány

Grafika kategória

  • I. díj: 35 000 Ft (azaz harmincötezer forint) értékben a témának megfelelő ajándékcsomag a Magyar Művészellátó jóvoltából
  • II. díj: 20 000 Ft (azaz húszezer forint) értékű vásárlási utalvány a Pannoncolor jóvoltából
  • III. díj: 10 000 Ft (azaz tízezer forint)

A Pannoncolor Különdíja: 10 000 Ft (azaz tízezer forint) értékű vásárlási utalvány

Mindezek mellett a Magyar Művészellátó minden érvényes pályamunkát beküldő alkotónak egy 1 db, egyszeri alkalomra szóló, 15%-os vásárlási kupont ajánl fel, amely a megnyitót követően 60 napig használható fel.

A Pannoncolor Kft. minden érvényes pályamunkát beküldő alkotónak egy 1 db, egyszeri alkalomra szóló, 10%-os vásárlási kedvezményt biztosító, határozatlan időre szóló kártyát ajánl fel, amely beváltható a Pannoncolor szakáruházban, illetve a kijelölt Pannoncolor partnerek üzleteiben.

INFORMÁCIÓ: Fazekas Tímea

  • Mobil: 06 30 610 55 59
  • E-mail: timea.fazekas[kukac]bakelitstudio.hu
  • Bakelit Multi Art Center, 1095 Budapest Soroksári út 164. 18-as épület.

LINK: Képzőművészeti pályázat