palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kérész életű operatív program elnevezések: társadalmi egyeztetésen az OP-k Plusz-os változatai (GINOP Plusz, IKOP Plusz, VOP Plusz)

Kérész életűnek bizonyultak a Széchenyi 2020  pályázatok elnevezései. Mint ahogy maga a Széchenyi program elnevezése is pluszos jelzőt kapott, Széchenyi Terv Plusz, úgy egyes operatív programok elnevezése is visszatért a már jól bejáratott elnevezéshez, csak kapott egy pluszt. Így lett a VINOP-ból GINOP Plusz, MIOP-ból IKOP plusz és megjelent a VOP Plusz is.

Megjelent az IKOP Plusz (korábbi elnevezése: Mobilitás Operatív Program, MIOP), a GINOP Plusz (korábbi elnevezése: Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Operatív Program, VINOP) és a VOP Plusz operatív programok újabb verziójának összefoglalója.

Az operatív programok továbbfejlesztését a partnerségi egyeztetési folyamat során eddig megküldött szakmai vélemények és észrevételek, a hazai és uniós egyeztető fórumokon elhangozott álláspontok figyelembevétele indokolta.

A társadalmi egyeztetés jelenleg is folyamatban van, a felelős intézményrendszer továbbra is várja a szakmai szervezetek, állampolgárok észrevételeit, javaslatait, amelyek rögzítésére a társadalmi egyeztetés weboldalán van lehetőség.