palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Készítsd el saját tudatosságnövelő kampányodat! rádió-, videóspot pályázat

aware_pályázat„Készítsd el saját tudatosságnövelő kampányodat!” című versenyben való részvételhez. A BOCS Alapítvány az A.W.A.R.E projekt keretében meghirdeti a „Készítsd el saját tudatosságnövelő kampányodat!” versenyt. Segíthetjük a Millenniumi Fejlesztési Célok mielőbbi megvalósulását figyelemfelhívó TV vagy rádió spot-okkal, melyeket a későbbiek folyamán a helyi média fog sugározni.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 8 Millenniumi Fejlesztési Cél elérését tűzte ki 2015-re, melyek közt a 2. az alapfokú oktatás biztosítása világszerte minden gyermek számára, az 5b. pedig a családtervezési lehetőség mindenkinek. Jelenleg azonban lehetetlennek tűnik teljesíteni ezen célokat – különösen Afrikában. Ördögi kör, hogy ahol az oktatási és családtervezési lehetőségek hiányoznak, ott nagyon sok foganás történik a párok szándéka ellenére és így az oktatási és egészségügyi rendszerek még kevésbé képesek megfelelni az ugrásszerűen növekvő létszámnak. De van „angyali kör” is: ahol a lányok iskolába járhatnak, kevesebb a tinédzser terhesség s így kevesebb lány marad ki az iskolából.

A részvétel feltételei:

 • 18 és 23 év közötti fiatalok egyedül vagy ketten együtt pályázhatnak
 • angol nyelvtudás

Fődíj: két hét Afrikában.

Beadási és formai követelmények:

Beadási határidő: 2010. április 30.

 • A pályamunkák nyelve: magyar vagy angol.
 • A rádió-szpot MP3 fájlként adható be, a TV-spot pedig a következő formátumokban: AVI, QuickTime, 3GPP, WMV, MP4, FLV vagy MPEG.
 • Más pályázathoz benyújtott TV/rádió spot nem adható be.
 • Egy pályázó több és többrészes pályamunkát is beadhat.
 • Megengedett maximum fájlméret:
  • rádiószpot készítése esetén: 35 Megabyte
  • TV-szpot készítése esetén: 30 Megabyte

A szpotok hosszúsága egyik esetben sem haladhatja meg a 60 másodpercet.

Pályamunká(i)dat jeligével ellátott CD-n vagy pendrive-on küldheted be a BOCS Alapítvány, 8003 Székesfehérvár, Pf. 7. címre.

Emellett emailben is küldd a bocseu@gmail.com címre, csatolmány helyett óriásfile küldéssel.
A jelentkezési lapot, adataiddal (név, cím, email cím, telefon, születési dátum) külön kis zárt borítékban mellékeld, s a borítékra írd ugyanazt a jeligét.
A bírálók csak a pályázati anyagot kapják kézhez, a benyújtó személy adatai nélkül.

A pályamunkák beadásával a jelentkező egyben a sugárzási és a technikai utómunkálatok jogát is átadja a BOCS Alapítvány részére.

Elbírálási szempontok:

 • A TV/rádió szpot mennyire fókuszál a 2. Millenniumi Fejlesztési Célra, vagyis hogy „Mindenki kapja meg az alapfokú oktatást”.
 • Előny, ha össze tudja kapcsolni az oktatás kérdését az 5b. Millenniumi Fejlesztési Céllal: „Családtervezési lehetőséget mindenkinek!”
 • A beadott mű kellő figyelmet fordít-e a fekete-afrikai országokban élő fiatalok oktatáshoz való jogainak hiányára?
 • Mennyire egyedi a pályamunka tartalma és üzenete?
 • Az elbírálás szempontjából elsődlegesen az ötlet és az üzenet a legfontosabb, a technikai okok miatt előforduló minőségi hibák a nyertes pályamunkában később megfelelő technikai eszközökkel javításra kerülnek.

A győztes ill. győztes páros az A.W.A.R.E projektben résztvevő más EU tagországok győzteseivel két hetet tölthet el az afrikai Eritreában, ezzel is elősegítve azt, hogy a résztvevőkben tapasztalatok útján tudatosuljon az alapoktatás hiányának súlyossága.
A verseny második és harmadik helyezettjei 5000, illetve 3000 Ft értékű könyvutalványban, valamint globális képzés oktatócsomagban részesülnek. A további komolyabb pályamunkát beküldő jelentkezők globális képzés oktatócsomagot kapnak.

A beadott pályázatok értékelésének eredményét 2010. május végén hozzuk nyilvánosságra, ekkor kezdődik meg a legjobb spot-ok minőségi feljavítása, melyeket főként helyi TV és rádió adók fognak sugározni.

Amennyiben nehézségekbe ütköznél, vagy további kérdéseid vannak, az alábbi e-mail címen kérhetsz segítséget:

Toma Imola
admin.bocs@gmail.com

A témával kapcsolatban bővebb információt az alábbi oldalakon találhatsz:
http://bocs.eu/
http://www.awareproject.eu/
http://www.un.org/millenniumgoals/pdf/MDG%20Report%202009%20ENG.pdf
http://www.unicef.org/progressforchildren/2007n6/index_41796.htm

Letölthető dokumentum

Jelentkezési lap

Forrás: http://bocs.hu/