palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Készítsen könyvismertetőt videópályázat

A Regénytár irodalmi portál pályázatot hirdet rövid könyvismertető videók készítésére.

Kizárólag olyan magyar nyelven írt szépirodalmi művekről várunk audiovizuális ismertetőket, amelyek 1990 után láttak napvilágot.

A pályamunkák nem lehetnek hosszabbak 5 percnél, formátumuk mp4-es H.264-es kódolással, legalább 1280×720-as vagy ettől jobb (Full HD) felbontással. Filmkészítéskor bármilyen szoftveres vagy rendezői trükközés megengedett és a felhasznált technika sincs korlátozva. A mobiltelefonnal rögzített videókat éppen olyan örömmel fogadjuk, mint a profi kamerával készülteket. A pályázóknak maguknak kell gondoskodniuk arról, hogy az elkészült műveiket miként juttatják el a regenytar@gmail.com postafiókba (lehet pl. toldacuccot-hoz hasonló fáljmegosztók segítségével) .

A díjazásnál a zsűri az alapötlet eredetiségét, a megvalósítás szellemességét, kidolgozottságát figyelve azokat a munkákat teszi közzé, amelyek olyan kiadványokra hívják fel a figyelmet, amelyek a film készítői szerit nem kapták meg az őket megillető médiafigyelmet.

A pályázaton korhatárra való tekintet nélkül bárki részt vehet.

A pályázat világszintű, de az esetleges nyereményeket csak forintban, banki utalással tudjuk biztosítani az érintetteknek.

A pályázat részvevői felelősséget vállalnak az általuk használt kép- és hanganyagok jogtisztaságához, viselve az esetleges jogsértések következtében keletkező vitás helyzetek következményeit.

A pályázat résztvevői hozzájárulnak munkájuk közzétételéhez, a Regénytár oldalon, és/vagy a Regénytár hivatalos YouTube csatornáján.

A Regénytár fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket a pályázatra utaló szöveggel (címmel) és regénytáras logóval kiegészíthesse.

A már beküldött és közzétett videók nem vonhatók vissza.

A pályázat díjazása a YouTube látogatottság és az ott kapott lájkok függvénye (a korábban érkező munkák tehát nagyobb eséllyel lehetnek nyertesek, mint azok, amelyek az utolsó pillanatban érkeznek be).

A díjazási minimum 1000 megtekintés illetve 50 lájk a YouTube-on. Abban az esetben, ha ezt a szintet egyik pályamű sem éri el, a díjakat nem osztjuk ki.

  • Első díj: 20 000 forint.
  • Második díj: 15 000 forint.
  • Harmadik díj: 10 000 forint.

A pályázatok beadási határideje: 2018. december 20.,

Ünnepélyes eredményhirdetés: 2018. december 26-án.

Bővebb információ regenytar@gmail.com