palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kinder+SPORT pályázat

Kinder+SPORT program pályázati kiírása általános iskolák számára, a 2017/2018-as tanévre.


A Kinder+SPORT program évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. A program hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeres és erős felnőtté váljanak. A Kinder+SPORT kezdeményezés célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára.

A 2017/2018-as tanévben ismét meghirdetjük a Kinder+SPORT programot, amelyben továbbra is a gyermekek testmozgása áll a középpontban. Célunk, hogy a gyerekek közösen, csapatjátékosokként küzdjék le az akadályokat, melynek pozitív tapasztalatait mind a magánéletben, mind pedig leendő munkahelyükön hasznosítani tudják majd.

A pályázat témája: Kinder+SPORT program a 2017/2018-as tanévben

A pályázók köre: A Kinder+SPORT programra bármelyik magyarországi, nem sport tagozatos általános iskola jelentkezhet.

Az iskolák jelentkezését a következő nyolc területről várjuk:

 1. Budapest
 2. Közép-Magyarország: Pest megye
 3. Észak-Magyarország: Borsod-AbaújZemplén, Heves és Nógrád megye
 4. Észak-Alföld: Hajdú-Bihar, JászNagykun-Szolnok és SzabolcsSzatmár-Bereg megye
 5. Dél-Alföld: Bács-Kiskun, Békés és Csongrád
 6. Közép-Dunántúl: Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye
 7. Nyugat-Dunántúl: Győr-MosonSopron, Vas és Zala megye
 8. Dél-Dunántúl: Baranya, Somogy és Tolna

Budapest területéről és a fent felsorolt 7 magyarországi régióból 8-8 általános iskola vehet részt a programban, így országos szinten összesen 64 intézmény képviseli magát a 2017/2018-as Kinder+SPORT programban. A pályázati határidő lejárta után sorsolással dől el, melyek lesznek a Kinder+SPORT programban résztvevő intézmények.A versenyeken a 2., 3., 4. osztályok összlétszámát alapul véve a négy legkisebb és a négy legnagyobb taglétszámú iskola külön-külön versenyzik majd, így a kis iskolák a kis iskolákkal, a nagy iskolák pedig a nagy iskolákkal mérik össze erejüket.

Általános pályázati feltételek:

Azok az általános iskolák jelentkezhetnek a Kinder+SPORT programra, amelyek

 • a jelentkezést megelőzően 2017. október 2. és 2017. november 12. között, a testnevelés órán kívül megtartanak egy szabadon választott sorversenyekből álló, minimum 45 perces Kinder+SPORT sportfoglalkozást a 2., 3., 4. évfolyam tanulóinak, és a sportfoglalkozásról fél
  oldalas (A/4-es oldal, minimum 1000 karakter) beszámolót írnak, valamint minimum 3 db fotóval dokumentálják;
 • a programba bekerülés esetén vállalják, hogy minimum kéthetente 45 perces Kinder+SPORT edzést/foglalkozást tartanak a testnevelés órán kívül, délutáni sportfoglalkozás keretében, amelyek során a Kinder+SPORT sorversenyek feladatait gyakorolják a 2., 3. és 4. évfolyam tanulóival, és az edzéseket/foglalkozásokat dokumentálják;
 • a programba bekerülés esetén vállalják, hogy összeállítanak és felkészítenek egy 12 fős csapatot a Kinder+SPORT bajnokság versenyeire a 2., 3. és 4. osztályok tanulóiból az alábbi összetételben:
 • 4 fő 2. osztályos tanuló, akik 2009-2010-ben születtek: 2 fiú – 2 lány
 • 4 fő 3. osztályos tanuló, akik 2008-2009-ben születtek: 2 fiú – 2 lány
 • 4 fő 4. osztályos tanuló, akik 2007-2008-ban születtek: 2 fiú – 2 lány
 • fiatalabb versenyzőt lehet indítani az adott korosztályban, de a nemek aránya nem változtatható (6 fiú – 6 lány);
 • a programba bekerülés esetén vállalják, hogy részt vesznek a 2017/2018-as tanév során a Kinder+SPORT program aktivitásain:
  • a programindító megbeszélésen, ahol iskolánként egy testnevelő tanár részletes tájékoztatást kap a sorversenyek szabályairól
  • a regionális elődöntőkön
  • a regionális elődöntők nyertesei a középdöntőkön
  • a középdöntők első két helyezettje az országos döntőn;
 • a programba bekerülés esetén részt vesznek az extra ajándékokért folyó játékban: fotókat, videó anyagokat küldenek, amelyek a verseny során a Ferrero Magyarország Kft. honlapjára kerülnek fel, és amelyekért pontokat lehet szerezni. A megszerzett pontokat a tanév végén értékes sporteszközökre lehet beváltani;
 • a programba bekerülés esetén beszerzik a szülői nyilatkozatokat a programban résztvevő diákok szüleitől a nyilvános szerepléshez és a fotók felhasználásához.

A felkészüléshez minden kisorsolt iskola Start+ csomagot kap, melynek tartalma: kosárlabdák, kézilabdák, focilabdák, jelölő mezek, ugrókötelek, bírói sípok, hulahoppkarikák és bóják. A sorversenyek pontos részleteiről és az extra ajándékokért folyó pontgyűjtésről a programba bekerülő
intézmények testnevelő tanárai részletes tájékoztatást kapnak a programindító megbeszélésen.

A költségek megoszlása:
A programindító megbeszélés, a regionális elődöntők, a középdöntők és az országos döntő költségeit a Kinder+SPORT program fizeti. A felkészülési időszakban a szervező a Start+ csomagokon és az extra ajándékokon kívül egyéb költséget nem térít, így a felkészítő edzések helyszínét és az edzéseket
levezénylő, felügyelő tanárok jelenlétét a pályázó oktatási intézménynek kell biztosítania.

Letölthető dokumentumok

A pályázat fődíja:
A Kinder+SPORT bajnokság első négy-négy helyezett csapata (4 kis taglétszámú és 4 nagy taglétszámú iskola) felszerelheti tornatermét az általa kiválasztott sportszerekkel és eszközökkel, vagy segítséget kaphat egy iskolai sportesemény megrendezéséhez, illetve – külön megállapodás alapján – hozzájárulást kaphat a tornaterme felújításához mindösszesen az alábbi értékben:

 • Első helyezettek: 1 200 000 forint értékben
 • Második helyezettek: 800 000 forint értékben
 • Harmadik és negyedik helyezettek: 500 000 – 500 000 forint értékben

Kinder+SPORT EXTRA pályázat a nem kisorsolt iskoláknak:
A Kinder+SPORT programba pályázó, de a sorsolás alapján a programba be nem került iskolákat is szeretnénk megmozgatni. Azon iskolák, akik nem jutottak be a Kinder+SPORT programba, a sorsolást követően részt vehetnek a Kinder+SPORT Extra programban. A Kinder+SPORT EXTRA programra jelentkező iskolák 2 fordulóban vehetnek részt. Az első fordulót 2017. november 20. és 2018. január 14. között, a második fordulót 2018. január 22. – 2018. március 04. között bonyolítjuk le. Amennyiben minél több tanuló bevonásával iskolai sporteseményeket szerveznek, és erről fotókat küldenek részünkre, az egyes időpontok után sorsoláson vesznek részt, amelyen sportszercsomagot nyerhetnek.
A sportnapok megszervezésének költségeit az intézményeknek kell vállalniuk.

A további részletekről később küldünk információt, illetve azok közzétételre kerülnek a http://www.kindersport.hu honlapon.

Jelentkezés módja:

A Kinder+SPORT programra a mellékelt pályázati űrlap kitöltésével lehet jelentkezni a palyazat@kindersport.hu e-mail címen vagy az alábbi levelezési címen.
Eurolex Consulting Kft.
1052 Budapest
Petőfi Sándor u. 3.
1. emelet 13. ajtó

Jelentkezési határidő: 2017. november 12.
A pályázati feltételek változtatási jogát fenntartjuk. További információ az info@kindersport.hu e-mail címen kérhető.