palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Környezetvédelmi Alap 2016

budapest_logoBudapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága pályázatot hirdet az alábbi témakörökben.

Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése körében:

  • a fővárosi zöldfelületek létrehozásával, megújításával, gondozásával kapcsolatos programok támogatása;
  • az avar és kerti zöld hulladék komposztálásának elősegítését célzó programok támogatása;
  • a budapesti helyi védett természeti területeken a civil és önkéntes aktivitás növelésével járó programok szervezése és lebonyolítása, tanösvények létrehozása, fenntartása.

A pályázat témaköreire összesen 33 612 ezer forint áll rendelkezésre.

Részvételi feltételek

  • A pályázaton részt vehet minden a Rendelet 9. § (1) bekezdés szerinti civil szervezet, budapesti telephelyű köznevelési intézmény, budapesti telephelyű felsőoktatási intézmény és budapesti társasház, amely az elnyert összegből Budapest közigazgatási területén végez környezet- és természetvédelmi tevékenységet.
  • A pályázó szervezet a Környezetvédelmi Alaphoz csak a Rendelet előírásainak megfelelő, induló, meg nem kezdett beruházással, tevékenységgel pályázhat.
  • A pályázó szervezet működése, a projekt közvetett költségei a Környezetvédelmi Alapból nem támogathatók, így pl. a bérleti díj, iroda fenntartási költsége, állományi bér és járulékai.
  • A Környezetvédelmi Alapból nem támogatandók a pályázati célokkal közvetlenül nem összefüggő gép- és eszközbeszerzések.

Letölthető dokumentumok

Kv_Alap_kiiras_és_pályázati_adatlap_2016

Kv_Alap_tamszerz_minta_2016

Bővebb információ: 
Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Iroda (Budapest, V. kerület, Bárczy István utca 1-3.; hétfő és szerda: 8.00-18.00, kedd és csütörtök: 8.00-16.30, péntek: 8.00-14.00).

A pályázatokat Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalához (1052 Budapest, Városház u. 9-11.) 2016. augusztus 31-ig lehet benyújtani postai úton vagy az Ügyfélszolgálati Irodában személyesen.

A benyújtás határidejének Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalába történő érkeztetés dátuma tekintendő. A késve érkezett pályázatok elbírálás nélkül érvénytelennek minősülnek.

A kiíró a pályázatokat legkésőbb 2016. november 30-ig elbírálja, a pályázók értesítéséről
2016. december 31-ig gondoskodik.