palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Környezetvédelmi alapítvány amatőr filmes és diákfotó pályázata

2022-ben május 27-e és 29-e között, immáron a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány szervezésében, ismét megrendezésre kerül hazánk egyik legnagyobb környezetvédelmi fesztiválja, ahol először a Magyar Természettudományi Múzeum is részt vesz a Fesztiválon. A hagyományoknak megfelelően, ezzel egyidőben kerül sor a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi, valamint a Kárpát-medence Természeti Értékei Filmszemlékre!


A Filmszemlék 2022-ben hat kategóriában várják a hazai és nemzetközi jelentkezőktől a pályaműveket, ahol első alkalommal mérettethetik meg magukat az amatőr, akár telefonnal forgatott produkciók is.

Összesen hat kategóriában várják a nevezéseket, amelyek versenyében a nemzetközi szakmai zsűri, több mint 10 ezer euró összdíjazásban részesíti a legjobb alkotásokat. A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemlére természetfilm, rövidfilm, valamint rajz- és animációs film kategóriában lehet nevezni az alkotásokat, melyek középpontjában minden esetben a környezet- és természetvédelemnek, a fenntarthatóságnak és a klímavédelemnek kell állnia. Az eseményhez hagyományosan kapcsolódó Kárpát-medence Természeti Értékei Filmszemle keretében olyan természetfilmeket és rövidfilmeket díjazunk, amelyek egyedi látásmóddal, innovatív témaválasztással dolgozzák fel a Kárpát-medence kincseit.

A Filmszemlék a nevezések száma alapján idén is lázba hozták a természetfilmes alkotóközösséget, ami érthető is, hiszen a Filmszemlék évről évre kiemelkedő színvonalú, egyedi látásmódú alkotásokat vonultatnak fel. Idén, az előzetes jelzések alapján közel 2000 nevezett alkotásra számítunk.

A természet csodáinak vagy éppen pusztulásának dokumentálását a profik elhivatottságával, de egyelőre még amatőr körülmények között művelő fiatalok számára meghirdetjük a „A jövő természetfotósa” című diákfotó pályázatot is, amelyet Máté Bence természetfotós zsűrielnöksége mellett jutalmazunk majd.

A Filmszemlék összedíjazása 15 000 euró – 9 kategóriagyőztest díjazunk 2022. május 28-án a Filmszemlék Gáláján. 

A Filmszemlékre 2022. február 28-ig lehet nevezni.

A Nemzetközi Természet és Környezetvédelmi Fesztiválra 2022. február 28-ig van lehetőség beküldeni a pályázatokat.

További információ: Környezetvédelmi alapítvány amatőr filmes és diákfotó pályázata