palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Körtvélyes Éva újságírói díj

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért, a Mellrák Ellen Egyesület 2020-ban újra újságírói pályázatot hirdet Körtvélyes Éva újságíró emlékére, akit a magyarországi mellrákellenes civil fellépés talán legmarkánsabb képviselőjeként ismertünk: évtizedekig dolgozott azon, hogy a magyar nők minél többet tudjanak erről a betegségről, ő alapította és szervezte meg az Egészség Hídja Összefogás mozgalmat és egyesületet.

A pályázatokat elbíráló kuratórium a díjat annak a magyar újságírónak ítéli oda, aki a 2019. szeptember 1. – 2020. szeptember 1. közötti időszakban a mellrák témájában a szűrésről, a diagnosztizálásról, a terápiákról, a betegségről és annak bármely vonatkozásáról olyan, a szakma által elfogadott tudományos tényeknek is megfelelő cikket-cikkeket publikál(t)  vagy rádiós, televíziós anyagot készít(ett), amelyek társadalmi hatásuk és hasznosságuk következtében nagymértékben hozzájárulnak a témáról való korrekt és korszerű ismeretanyag széleskörű terjesztéséhez. Szolgálják egyúttal a kérdéskör kapcsán meglévő társadalmi szintű félelem csökkentését, a gyógyításba vetett bizakodás erejét, segítik az egyén döntési képességét nehéz, de nem megoldhatatlan problémájának feldolgozásában és megértésében.

A díj összege: nettó 200.000 Forint, amely a nyertes bankszámlájára kerül átutalásra.

Pályázni a nyomtatott vagy elektronikus sajtóban, rádióban, televízióban megjelent anyaggal lehet, pályázónként egy darab beküldött anyaggal.
A nyomtatott vagy elektronikus sajtóban megjelent cikkek terjedelme 3000 és 8000 karakter közötti, a rádiókban, televíziós műsorokban közölt anyagok terjedelme maximum 25 perc lehet.
A nyomtatott írásokat (beszkennelve vagy pdf formátumban), a televíziós, rádiós műsorokat, blogokat, elektronikus (link) formában – a honlapon elérhető adatvédelmi nyilatkozat kitöltésével és aláírásával – kérjük eljuttatni a kozpont@egeszseghid.hu e-mail címre. Az adatvédelmi nyilatkozat ide kattintva érhető el

A pályázati anyagok címében kérjük feltüntetni: Pályázat a Körtvélyes Éva újságírói díjra.

A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul nevének közléséhez és a pályázati anyag nyilvánosságra hozásához annak ismételt közlésével. Pályázat beküldhető a szerző által, illetve más/harmadik személy által is. Ebben az esetben szükséges a jelölt személy telefonos elérhetőségét is megadni.
A nyertes pályázó nevét és pályaművét a lebonyolító szervezet a honlapján (www. egeszseghid.hu) közzéteszi, a díj és az ezzel járó oklevél ünnepélyes átadásáról a nyertes pályázót külön értesíti.

A pályázatok benyújtási határideje: 2020. szeptember 05. éjfél.

„Hiszek benne, hogy az emberekhez közel kell hozni a felvilágosítást és egyszerű, különleges eszközökkel kell számukra megmutatni a megoldást.”

(Körtvélyes Éva)