palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Közéleti slam poetry és dalíró pályázat – Diákfeszt!

slam2Pályázat íróknak, költőknek, slammereknek, zenekaroknak dalok, slamek írására.

Kiíró: Diákfeszt szervezői csapata
Elérhetőség: diakfeszt@gmail. com
Pályázók köre: bárki, aki érdeklődik a felvetett témák iránt
Jelentkezési/beküldési határidő mindkét kategóriában: 2016. augusztus 25.
Nevezési díj egyik kategóriában sincsen!”

Pályázati kategóriák:

I. Dal
Várjuk feltörekvő és profi zenekarok jelentkezését is pályázatunkra. Olyan dalokat, melyek kritikus szemlélettel viszonyulnak a következő négy aktuális közéleti kérdés egyikéhez (vagy egyszerre akár többhöz is):

  • a magyar közoktatási rendszer hibái
  • a korrupció kérdése
  • a magyar egészségügy helyzete
  • az általános szegénység kérdése Magyarországon

Nem fontos a stúdióminőség, inkább az üzenetre koncentráljatok! A pályázaton preferáljuk a magyar nyelvű dalokat, de az se baj, ha angolul alkottok.

Az elkészült dalok YouTube linkjét adiakfeszt@gmail.com email címre kérjük elküldeni a zenekar vagy énekes nevével, illetve elérhetőségével együtt legkésőbb 2016. augusztus 25-ig.

A zsűri ezután eredményt hirdet, és a legjobb dalok előadóit meghívjuk a Diákfeszt zenei-közéleti fesztiválra, melyet szeptember első két napján tartunk a Margitszigeten, hogy ott is adják elő a nyertes dalukat. A legjobbak díjazásban részesülnek. Emellett egy közönségszavazás keretei közt kiválasztjuk, hogy melyik dal kapja a Diákfeszt Himnusza 2016 megtisztelő címet.

II. Slam poetry

Várjuk amatőr és profi slammerek jelentkezését is országos versenyünkre, melyet szeptember első két napján tartunk a Diákfeszt zenei-közéleti fesztivál keretei közt a Margitszigeten. Olyan szövegeket várunk, melyek kritikus szemlélettel viszonyulnak a következő négy aktuális közéleti kérdés egyikéhez (vagy egyszerre akár többhöz is):

  • a magyar közoktatási rendszer hibái
  • a korrupció kérdése
  • a magyar egészségügy helyzete
  • az általános szegénység kérdése Magyarországon

A versenyre összesen 17 férőhely van, emellett fenntartunk 6 Open Mic-os helyet is. A helyek feltöltése jelentkezési sorrendben történik.

Jelentkezni lehet diakfeszt@gmail.com  email címen a név (ha van művésznév), elérhetőség, illetve a választott műsorszám (verseny vagy Open Mic) megadásával 2016. augusztus 25-ig. A legjobbak díjazásban részesülnek.