palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Közös gyerek és nyugdíjas napközi létrehozása pályázat

A fővárosi közösségi költségvetés keretében 2022. évben nyertes ötlet lett a „Közös gyerek és nyugdíjas napközi”​ projekt. Az ötlet megvalósítása során a Fővárosi Önkormányzat arra törekszik, hogy közös programok valósuljanak meg idősek és gyermekek együttes részvételével.

Az ötlet benyújtásának indoklásaként szerepel: „rengeteg budapesti idős ember él egyedül, magányosan, valamint nagyon sok gyerek nő fel nagyszülők nélkül (vagy távol a nagyszülőktől). Ezzel a megoldással közelebb lehetne hozni a két generáció értékeit, és örömet okozhatnánk ezen korosztályoknak.”

Budapest városvezetése elkötelezett a nyitott döntéshozatal és a lakosság minél nagyobb fokú bevonása, aktiválása mellett, ennek keretében a főváros az éves költségvetésből 1 milliárd forintot különített el, hogy annak felhasználásáról a budapestiek beküldött ötletei alapján a város lakói dönthessenek.

A pályázat keretében támogatás nyerhető el, kulturális, szabadidős, sport pedagógiai jellegű programok megvalósítására.

A fővárosi közösségi költségvetés keretében nyertes „Közös gyerek és nyugdíjas napközi” elnevezésű ötlet megvalósítására adtak megbízást a budapesti polgárok. Az ötlet megvalósítása során a Fővárosi Önkormányzat arra törekszik, hogy közös programok valósuljanak meg idősek és gyermekek együttes részvételével.

Jogosult pályázók köre

 • Budapest közigazgatási területén működő idősotthonok, illetve fővárosi ellátási kötelezettséggel rendelkező vidéki, Budapest Főváros Önkormányzata által fenntartott idősotthonok, abban az esetben, ha az általános térítési díj nem haladja meg a napi 9.000 Ft-ot.
 • Idősek klubját szervezett formában működtető közművelődési intézmények, közösségi színterek (költségvetési szerv, nonprofit gazdasági társulás), szakmai szervezetek (egyesületek, alapítványok), idősgondozással foglalkozó szervezetek (költségvetési szervek, nonprofit gazdasági tárulások), vagy ezen szervezetek fenntartói
 • Közművelődési intézmények, játszóházak, fejlesztőközpontok
 • Budapest közigazgatási területén szervezettel rendelkező idősügyi szervezet (jogi személyiséggel rendelkező)

Gazdálkodási forma szerint:

 • Egyesületek
 • Önálló egyházi intézmények
 • Alapítványok
 • nonprofit gazdasági társaságok
 • Egyesületi és alapítványi fenntartású intézmények
 • Helyi önkormányzati és központi költségvetési szervezet

A projekt megvalósítására 50.000.000 Ft keretösszeg áll rendelkezésre.

Az igényelhető támogatás összege:

 • egyszeri program maximális támogatási összege 500.000 Ft
 • programsorozat maximális támogatási összege 5.000.000 Ft

Bővebb információ:
Közös gyerek és nyugdíjas napközi létrehozása pályázat

Benyújtás helye Postai úton: Főpolgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Főosztály 1052 Budapest, Városház utca 9-11., személyesen: Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata 1052 Budapest Bárczy István utca 1-3.

Benyújtás határideje:
A pályázat kihirdetését követő 31. naptól folyamatosan a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2024.04.30-ig