palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Közösségszervező pályázat

ckaA Civil Kollégium Alapítvány közösségszervező pályázata a társadalmi önszerveződést, a helyi közösségek érdekérvényesítését kívánja erősíteni.

A kezdeményezés szervesen kapcsolódik a Civil Kollégium Alapítvány 2010-óta tartó országos közösségszervező szakmai építkezéséhez, melynek idei pályázati felhívása is a társadalmi önszerveződést, a helyi közösségek érdekérvényesítését kívánja erősíteni.

Azoknak a közösségszervezési programoknak a pályázatát várjuk, amelyek közösségi válaszokat kínálnak a helyi társadalmi és gazdasági folyamatok kihívásaira, aktív figyelemmel kísérik, ellenőrzik a helyi intézmények munkáját, biztosítják azok civil kontrollját.

Azok a programok kapnak támogatást, amelyek látható és a helyi közösség számára érezhető módon változást akarnak elérni és segítik a közösségi érdekérvényesítést. Átláthatóvá és elszámoltathatóvá tennék a helyi döntéshozók, intézmények (pl. oktatási, egészségügyi, közlekedési, kulturális) és szolgáltatások működését, a helyi adók felhasználását, a közbeszerzési eljárások tisztességét annak érdekében, hogy megteremtsék a döntéshozatalban való hatékony egyéni és csoportos részvétel lehetőségét, alakítsák a döntéseket, és ezáltal segítsék a szegénységben és kirekesztettségben élők érdekeinek érvényesülését is.

A felhívásra magyarországi, 10,000 főnél nagyobb városban működő civil szervezetek, önszerveződő informális csoportok jelentkezhetnek.

A pályázat keretében olyan szervezetek, csoportok jelentkezését várjuk, melyek már rendelkeznek tapasztalattal, eredményekkel a társadalmi önszerveződés, érdekérvényesítés területén.

A pályázóknak be kell mutatniuk azt a helyi problémát, problémakört, amelyre megoldást keresnek, és elképzeléseiket, miként tudnak hatékonyan fellépni a problémák megoldása érdekében. Az elbírálás során előnyben részesülnek a vidéki városok pályázói, illetve a szegénységben és kirekesztettségben élők bevonásával megvalósuló programok.

A szervezeteknek, csoportoknak nyújtott támogatás keretében, a kiválasztott 13-18 közösségszervezési program közösségszervezőjének a CKA fedezi képzésének költségeit, továbbá 1 éves időtartamra a magyar átlagfizetésnek megfelelő személyi költségeit és a szervezéshez szükséges programköltségek egy részét.

Letölthető dokumentum

cka_kozossegszervezes_felhivas_2016

A pályázatok leadásának határideje:2016. május 30.

További információ és adatlap kérése: kozossegszervezes@cka.hu

Részletes információk: Közösségszervező pályázat