palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kubai ösztöndíj rezidenciaprogramon részvételre

Pályázat kubai művészeti ösztöndíjra, havannai rezidencia- és csereprogramon való részvételre.

A budapesti tranzit.hu és a havannai Artista X Artista ösztöndíjas rezidencia- és csereprogramot hirdet magyarországi és kubai művészek részére.

A magyarországi művészek a 2020. január-február, 2020. szeptember-október és 2021. január-február hónapjaiban 6 hetes időszakokra pályázhatnak.

A kubai művészek 2020 tavaszán és őszén, majd 2021 tavaszán érkeznek Budapestre.

A nyertes magyarországi pályázók a program alatt az Artista X Artista rezidens műterem-lakásában tartózkodhatnak, Havanna Miramar negyedében, egy, az 1950-es években épült modernista házban. A havannai rezidenciaprogram az Artista X Artista kiállítóhelyén bemutatkozási és kiállítási lehetőséget is biztosít.

A csereprogram nyertesei tartózkodásuk idejére 1500 EUR-nak megfelelő ösztöndíjban részesülnek.

Az ösztöndíj ezen kívül fedezi az utazási költséget és a biztosítás költségét. Az utazáshoz kubai turista vízum szükséges, amelyet az ösztöndíjas maga szerez be a budapesti Kubai Nagykövetségen.

A pályázatok benyújtási határideje: 2019. november 10. az office@tranzitinfo.hu címen.

A pályázatoknak motivációs levelet és a pályázni kívánt 6 hetes időszakra vonatkozó tevékenységi tervet kell tartalmaznia, valamint a pályázó munkásságát bemutató portfóliót.

A pályázatokat mindkét szervezet képviselőiből és független tagokból álló zsűri bírálja el.

Az Artista X Artista művészeti rezidenciaprogramot és kiállítóhelyet, illetve eseményhelyszínt Carlos Garaicoa kubai művész hozta létre 2015-ben. A nemzetközi csereprogramon kívül hiánypótló filmvetítéseket, könyvbemutatókat és beszélgetéseket szerveznek, amelyek állami helyszíneken nem valósulhatnának meg.
http://artistaxartista.org/