palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

KULTfashion pólótervezési pályázat

kultfashionKULTfashion – A Trafó és a Szputnyik shop közös pólótervezési pályázata. Bizonyítsd be, hogy kultúrát közvetíteni a divaton keresztül is lehet! Mutasd meg TE, hogy milyen az igazi kortárs pólógrafika! Mit hordanál, mit üzennél a nagyvilágnak? Szerinted mitől friss, kreatív vagy éppen merész egy póló? Valami másra vágysz? Színesebbre, netán formabontóbbra? Esetleg vagányabbra? Itt az idő, hogy megvalósítsd és megmutasd ezt nekünk!

A „Trafó X Szputnyik” pólógrafika

A Trafó Kortárs Művészetek Háza és a Szputnyik shop pályázatot ír ki egyedi, kortárs pólógrafika tervezésére, melyen minden vállalkozó kedvű tervező részt vehet, aki tud azonosulni a két hely szellemiségével.

Mi az a Szputnyik shop?

A Szputnyik shop a régi és az új, a romantikus vintage és a provokatív modern stílusok kombinálásából született divatfogalom. Meglepő és egyben szokatlan színfolt a magyarországi ruházkodás színterén. Itt mindenki megtalálhatja a személyiségéhez és stílusához leginkább passzoló darabokat.

Mi az a Trafó?

A Trafó Kortárs Művészetek Háza hazánkban egyedülálló, a nemzetközi kortárs színtérbe beágyazott befogadó hely, ahol a különböző műfajok – színház, tánc, új cirkusz, zene és vizuális művészetek – egyedi és autentikus módon jelennek meg. Sokoldalú, egyszerre kísérletező szellemiségű és nézőbarát. Társadalmi kérdések iránt elkötelezett közvetítő helyszín, érték- és kontextus teremtő platform, új gondolatok és produkciók generátora. Több generációt is megszólít, mindazokat, akik nyitottak az újdonságra, mindeközben egész működésében különös figyelmet fordítva a fiatal generációra.

Miért is fogtunk össze?

Mindkét hely megalakulásakor úttörő szerepet vállalt azzal, hogy értéket teremt, kultúrát közvetít és egyedit nyújt minden nyitott és stílusos érdeklődőnek.

Célunk az, hogy megmutassuk, hogy kortárs kultúrát közvetíteni a divaton keresztül is lehet!

Terveink szerint a legsikeresebb munkákat a Trafó Kortárs Művészetek Háza csapatpólóin láthatjátok viszont, valamint gyártásra és forgalomba kerülhetnek a Trafóban, illetve a Szputnyik shop polcain is.

Csalár Bence (bencecsalar.com) divatblogger is csatlakozik a megmozduláshoz, hogy a kortárs kultúra és a divat összefonódását támogató programokkal és beszélgetésekkel színesítse a pályázat alakulását és lezárását.

FELADAT:

Olyan pólógrafikák tervezésére buzdítunk mindenkit, ami ötletes, frappáns és sorozatgyártásra alkalmas, valamint a magyar és a külföldi nyitott, alternatív és stílusos szcénát célozza meg.

Lehetsz képzett művész vagy tehetséges hobbirajzoló is, ha munkád igényes és minőségi, küldd el nekünk!

Az irónia és a humor megengedett, de fontos, hogy a közízlést nem sértő alkotások készüljenek.

Vizuális megkötés nincs.

A pályázaton részt vehet bárki, végzettségre vagy szakmai háttérre való tekintet nélkül.

KRITÉRIUMOK:

 • a Szputnyik és a Trafó logóinak feltüntetése (nem szükséges a grafikában szerepelnie, elhelyezhető a póló bármely részén.)

A logók letölthetők innen:

http://www.szputnyikshop.hu/arculati-elemek.php

http://www.trafo.hu/hu-HU/image

 •  látványterv benyújtása

TECHNOLÓGIAI MEGKÖTÉSEK:

A pólók színére nincs megkötés. A kivitelezés szita- vagy digitális nyomással történik majd.

Arra ügyeljetek, hogy a kép vagy a grafika minőségétől nagyban függ a nyomaté is!

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ2014. május 14. éjfél

A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

A JELENTKEZÉS MÓDJA:

A terveket .pdf vagy .jpg formátumban, a kitöltött jelentkezési lappal együtt kell elküldeni.

Letölthető adatlap itthttp://www.szputnyikshop.hu/hirek-es-esemenyek.php

Az e-mail tárgya: Szputnyik x Trafó pályázat 2014 – Jelentkezés

A munkákat a következő e-mailcímre kérjük elküldeni: palyazat@szputnyikshop.hu

Kizárólag e-mailben küldött, hiánytalan jelentkezéseket fogadunk el!

A pályázati anyag elfogadásáról és a végeredményről valamennyi pályázót közvetlenül e-mailben értesítünk.

A PÁLYÁZAT MENETE:

A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjait az érintett szakmák és területek képviselői (divat, reklám, média, művészet) alkotják.

 A ZSŰRI TAGJAI:

 • Szűcs Péter (főszerkesztő, riporter – InStyle)
 • Farkas Edina Lina (blogger, vezető szerkesztő – PS magazin, mashKULTURE Juicy)
 • Kiss Márk (designer, stylist – KISSMARK)
 • Lang Szonja (divattervező, a Werk Akadémia tanára)
 • Csalár Bence (divatblogger, divatújságíró – bencecsalar.com)
 • Rokob Csaba (grafikus, művészeti vezető – SIGN Kreatív Ügynökség)
 • Nagy Gergő (grafikus, fotós – Trafó)
 • Huszár Rita (közönségkapcsolati referens – Trafó)
 • Szekeres Ingrid (kreatív vezető – Szputnyik)

DÍJAZÁS:

 Szakmai díj:

 • A zsűri egy elő-szelekció alapján fogja kiválasztani azon munkákat, melyekből egy kiállítás fog nyílni a pályázat záróeseményeként megrendezendő díjátadón.
 • A zsűri egy előre meghatározott szempontrendszer alapján, de tetszésük szerint ítélik oda a meghirdetett díjakat.
 • A nyerteseket és a díjakat a díjátadó rendezvényen hirdetjük ki, ahol minden résztvevőnek jelen kell lennie legalább egy képviselővel.

Közönségdíj:

 • A közönségdíj online szavazással dől el, melyen minden pályamunka részt fog venni

A pályázaton 4 díj kerül kiosztásra:

 Szakmai díjak – a zsűri döntése alapján:

 • helyezett/fődíj: 50.000 Ft
 • helyezett: 25.000 Ft-os Szputnyik shop vásárlási utalvány + 12.000 Ft értékű két személyre szóló 3 alkalmas Trafó Ikerbérlet
 • helyezett: 10.000 Ft-os Szputnyik shop vásárlási utalvány + 10.000 Ft értékű Trafó 5 alkalmas Trafó-bérlet
 • Közönségdíj: 10.000 Ft-os Élesztő-utalvány (Élesztő Kézműves Söröző, Bp., IX., Tűzoltó u. 22.)

(A fenti összegek bruttó összegek.).

Részletes pályázati felhívás:

www.szputnyikshop.hu
http://trafo.hu/hu-HU/kultfashion

Az esemény facebook linkje: https://www.facebook.com/events/766341103411136/?fref=ts

Letölthető fotók: https://www.dropbox.com/sh/wit9fj5l25vrh8q/SDU16oRDGT

További információk: palyazat@szputnyikshop.hu

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

 • Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy.
 • A 18. életévét be nem töltött természetes személyek csak törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak.
 • Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.
 • Pályázhatnak jogi személyek is.
 • Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, aki csoportban szerepel, ezzel párhuzamosan egyénileg is pályázhat. Csoportos pályázat benyújtása esetén a csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy (1) képviselőt, akivel a pályázat során kizárólagos kapcsolatot tart a pályázat kiírója.
 • A pályázat kiírójának tagjai, tisztségviselői, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

kultfashion2

Egyéb feltételek:

A pályázaton való részvétel díjmentes. Érvényesen pályázhat az a pályázó, aki vállalkozik a pályázati kiírásban közzétett feladat elvégzésére a pályázati határidőn belül, és a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadja el.

A pályázó kötelezettséget vállal arra, hogy a beadott pályázati munka harmadik személy jogát nem sérti, valamint harmadik személynek nem áll fenn olyan joga, amely a Kiíró a pályázati munkákra vonatkozó jogszerzését akadályozná, vagy bármilyen módon korlátozná. Mindezen esetekben a pályázót terheli a teljes körű felelősség, amelyet a pályázó a jelen pályázati kiírás részét képező nyilatkozatban vállal.

A pályázó vállalja, hogy a pályamunkák elkészítésénél jogdíjas elemeket nem használ. A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel hiánya esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni, továbbá a Kiíróval szemben harmadik személy által – szellemi tulajdonvédelmi jogsértés címen – esetlegesen támasztott mindennemű követelésért helytállni.

A pályázó a pályázati dokumentáció benyújtásával elfogadja a pályázati kiírásban foglalt feltételeket és aláveti magát a Kiíró döntésének. A Kiíró kizárhatja azt a pályázatot, amely a valóságnak nem megfelelő adatot tartalmaz, nem felel meg a formai vagy tartalmi követelményeknek. A Kiíró fenntartja a jogot a pályázat eredménytelenné nyilvánítására.

Szellemi tulajdonvédelmi és felhasználói jogok:

A pályázó a pályázati dokumentáció beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a Kiíró, illetve a Megbízó (Reszputnyik Kft. és A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft ) a beadott pályázati munkákat a pályázat és a pályázat eredményének kihirdetése és népszerűsítése céljából szabadon, területi korlátozás nélkül – bármikor és tetszőleges időtartamra, mennyiségre – kizárólagosan, harmadik személynek átengedhető módon, díj fizetésének kötelezettsége nélkül örökre felhasználhatja, így többek között nyilvánosságra hozhatja, nyilvános előadáson felhasználhatja (pl. divatbemutatón, kiállításon, színházi előadáson, stb.) kiállíthatja. Ugyanakkor a Kiíró, illetve a Megbízó (Reszputnyik Kft. és A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft.) nem kötelezhető a pályázati munkák fentiek szerinti bemutatására.

A pályázó a pályázati dokumentáció beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a Kiíró, illetve a Megbízó (Reszputnyik Kft. és A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft.) a beadott pályázati munkákról készült fotókat, audiovizuális műveket és egyéb, ezekről készült promóciós munkákat a pályázat és a pályázat eredményének kihirdetése és népszerűsítése céljából szabadon, területi korlátozás nélkül, határozatlan időtartamig, kizárólagosan, harmadik személynek átengedhető módon, díj fizetésének kötelezettsége nélkül felhasználhatja, így többek között nyilvánosságra hozhatja, többszörözheti, terjesztheti, nyilvánossághoz közvetítheti (így többek között bármely, tetszőleges honlapra felteheti), kiállíthatja. Ugyanakkor a Kiíró nem kötelezhető a pályázati munkákról készült fotókat, audiovizuális műveket és egyéb, ezekről készült promóciós munkák fentiek szerinti bemutatására.

Kiíró, illetve a Megbízó (Reszputnyik Kft. és A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft ) jogosult, de nem köteles a győztes pályázati dokumentáció vagy bármely egyéb, díjazott pályázati dokumentáció szerinti pályamű gyártására és / vagy forgalmazására.

Pályázó tudomásul veszi, hogy a fenti felhasználás / hasznosítás érdekében a Kiíró és a pályázó további konzultációt folytat és igény szerint a Kiíró, illetve a Megbízó (Reszputnyik Kft. és A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft.) jogosult kérni felhasználót a pályázati anyag módosítására / továbbfejlesztésére a fenti megállapodás megkötése érdekében.