palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

(L)áss a mélyére! – a kütyüink valódi ára!

A Magyar Természetvédők Szövetsége (L)áss a mélyére! – a kütyüink valódi ára címmel országos 3 fordulós vetélkedőt hirdet 14-19 éves diákok számára. A vetélkedő 2015. március 23-tól 2015. június 5-ig tart.

A vetélkedő témája

A fiatalok napi szinten használnak elektronikai eszközöket, amelyek hátteréről azonban kevés információval rendelkeznek. Ugyanakkor az ezekhez felhasznált ritka nyersanyagoknak ­jelentős globális, környezeti és társadalmi hatásai vannak ránk és a harmadik világra nézve is. A 3 fős diákcsapatok a Klímaőrjárat hagyományaira épülő változatos, kreatív infografikás feladatokon keresztül – összefüggéseket keresve, esettanulmányokat kutatva és elemezve, majd eredményeiket egyedi módon bemutatva az iskolának – a globális fenntarthatósági dilemmák és kérdések mélyére áshatnak. A vetélkedő sikeres végrehajtását a diákoknak és tanáraiknak szóló online háttéranyagok segítik majd, melyek a http://www.mtvsz.hu/kornyezeti_neveles oldalról letölthetők lesznek.

Lassamelyere_logokepJelentkezés feltételei, regisztráció 

A vetélkedőre 14-19 éves diákok jelentkezését várjuk az ország egész területéről. A jelentkezéseket 3 fős diákcsapatokban várjuk, iskolánként tetszőleges számú csapattal.

Jelentkezési határidő: 2015. március 20!

A sikeres regisztráció feltétele a http://tinyurl.com/m26jdj5 linken megadott jelentkezési lap hiánytalan kitöltése. A jelentkezés elfogadásáról minden csapatnak megerősítést küldünk. Az első forduló anyagát a sikeres regisztrációt követően, a jelentkezési határidő letelte után kapják meg a csapatok.

A vetélkedőn való részvétel térítésmentes.

A vetélkedő menete

A vetélkedő három fordulóból áll; az egyes fordulók feladatlapjait, anyagait a csapatok elektronikus úton kapják meg. A fordulók megoldásait elektronikusan várjuk vissza a lassamelyere@mtvsz.hu email címre. A beérkezett anyagokról a jelentkezéskor megadott csapat email címre küldünk visszajelzést. A fordulók feladatlapjai 2015. március 23-tól letölthetőek lesznek a http://www.mtvsz.hu/kornyezeti_neveles aloldalról.

Ízelítőül, a hasonló – de általános iskolások felső tagozatosoknak szóló – Klímaőrjárat vetélkedőnk tavalyi feladatlapjai erre a linkre kattintva megtekinthetők.

A vetélkedő várható ütemezése

  • 2015. március 20. – Jelentkezés határideje a http://tinyurl.com/m26jdj5 linken
  • 2015. március 23. – Az első forduló anyagának kiküldése az iskolák felé
  • 2015. április 15. – Az első forduló beérkezési határideje/ A második forduló kiküldése az iskolák felé
  • 2015. május 7. – A második forduló beérkezési határideje/ A harmadik forduló kiküldése az iskolák felé
  • 2015. május 29. – A harmadik forduló beérkezési határideje
  • 2015. június 5. – Eredmények kihirdetése

Értékelés, jutalom

Az értékelést a Magyar Természetvédők Szövetsége környezeti nevelői végzik a fordulók után. A részeredményeket és az összesített eredményt egy alkalommal, a 2015. június 5-i Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan hirdetjük ki. A 3 forduló összesített pontjai alapján a legjobb eredményt elért 10 csapat értékes ajándékcsomagot nyer (környezettudatos termékek és kiadványok), az első 3 helyezettet ezen felül felejthetetlen élménycsomaggal jutalmazzuk. Minden résztvevő csapat oklevelet kap. A vetélkedő eredményét, valamint a csapatok által készített legjobb bemutató anyagokat az MTVSZ online felületein is közzétesszük, országosan népszerűsítjük.

A vetélkedő valamennyi anyaga március 23-tól letölthető lesz a http://www.mtvsz.hu/kornyezeti_neveles aloldalról.

Bővebb információ Kis Klára programfelelőstől a lassamelyere@mtvsz.hu email címen vagy telefonon a Magyar Természetvédők Szövetsége 1/216-7297-es irodai számán kérhető.