palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Legyél Te Magyarország NetMiniszterelnöke!

miniszterelnokA Média Hungária és a hetivalasz.hu kampányversenyt hirdet 18 és 24 év közötti, különleges kihívásra vállalkozó fiatalok számára, akik tehetséget és kedvet éreznek magukban a magyar Netország irányításához.

 • – Milyen NetMagyarországot képzelsz el napjaink realitásából kiindulva?
 • – Hogyan állítanád ennek az országnak a szolgálatába az Internetet?
 • – Alkoss programot a magyar információs társadalmat érintő legfontosabb kérdésekben, és kampányolj a neten, hogy Te legyél a NetMiniszterelnök az elkövetkező egy évben!

A NetMiniszterelnök-jelöltek közül az nyer, aki egy hiteles programmal a legtöbb voksot szerzi. Az szerzi a legtöbb szavazatot, aki csapatot és közösséget épít, a legkreatívabb, legokosabb és leghatékonyabb netkampányt bonyolítja le. Megismertetheti magát és kommunikációs képességét a szélesebb nagyközönséggel, és 500 000 forint pénzjutalomban részesül, valamint lehetősége lesz a 2010-es Internet és Média Hungary konferenciákon egy-egy plenáris előadás megtartására, továbbá folyamatos megjelenést biztosítunk számára a Heti Válasz hasábjain, weblapjain. A nyertes 1 évig büszkén viselheti a NetMiniszterelnöki rangot, amely elismerést jelent, több bemutatkozási lehetőséggel.

A játék szakmai partnere az Edupress, a Budapesti Corvinus Egyetem E-business Kutatóközpontja, az onlinemarketing.hu, a PEER és dunder.hu

Hogyan pályázhatsz?
A verseny részletes leírásának elolvasása után a jelentkezési lapot itt találod!

A verseny menete

 • A verseny első fordulójában a szervezők 2009. október 15-én pályázatot hirdetnek a legyélte.hu weboldalon, amelyben keresik a NetMiniszterelnököt. Minden 18 és 24 év közötti fiatal pályázhat egy programmal a verseny kiírásban szereplő témákban. A pályázatban a probléma elemzésén túl megoldási javaslatokat várunk megvalósítható lépésekben és eszközökkel.
 • A verseny alapját képező microsite az Internet Hungary 2009 Konferencián történő bemutatást követően indul el, megkezdődik a jelentkezések, pályázatok beérkezése. A beérkező pályázatokat egy neves média-, és online szakemberekből álló zsüri bírálja el meghatározott szakmai szempontok szerint, és kiválaszt 10 pályázót, akik indulhatnak a verseny második fordulójában.
 • A NetMiniszterelnök-jelöltek két hónapig kampányolhatnak programjuk bemutatásával a játékban rendelkezésre álló online eszközök segítségével. Az eszközök használatában segítséget kapnak online kampányszakértőktől.
 • 2010 április 1-én játékos online szavazás keretében a versenyt nyomon követő érdeklődők megszavazhatják a NetMiniszterelnököt, így segítve őt az értékes fődíj elnyerésében.
 • Az egyévre megválasztott NetMiniszterelnök lehetőséget kap arra, hogy minél nagyobb ismertséget szerezzen a nagyközönség, a hazai információs társadalom és a döntéshozók körében.

A részletekről itt olvashatsz!

Mit nyerhetek?

A közel 5 hónapig tartó online játék nyertese 500.000 Ft fődíjat visz haza 2010. április 2 –án, ezen kívül a következő NetMiniszterelnök választásig (2011. április 1.) megismertetheti magát és kommunikációs képességét a szélesebb nagyközönséggel. Lehetősége lesz a 2010-es Internet és Media Hungary konferenciákon egy-egy plenáris előadás megtartására, továbbá folyamatos megjelenést biztosítunk számára a Heti Válasz hasábjain, weblapjain. A nyertes 1 évig büszkén viselheti a NetMiniszterelnöki rangot, elismerést jelent, több bemutatkozási lehetőséggel.

A Media Hungary 2010, és Internet Hungary 2010 nagyszabású szakmai konferenciákon bemutathatja programját a magyar információs társadalom javítása érdekében, és annak megvalósítási lépéseit is felvázolva. Személyét és programját bemutatjuk a Heti Válasz országos hetilap hasábjain interjú keretében, illetve rendszeres online beszámolókban a hetivalasz.hu weboldalon.

A Media Hungary konferenciairoda szervezésében megrendezésre kerülő klubesteken való előadás lehetősége szakmai közönségnek.

A verseny weboldala folyamatosan nyomon követi a nyertes NetMiniszterelnök munkáját, elért eredményeit, így felületet biztosít a nyertes számára a kommunikációra, közösségépítésre.

Jelentkezési határidő: 2009. december 21.
Pályázatok beküldési határideje a weboldalon keresztül.

A játékban résztvevő versenyzők pályázati anyagot nyújtanak, be, amelynek tartalmaznia kell az alábbiakat:

 • A versenyzők személyes adatai
 • A verseny az alábbi témacsoportok köré összpontosul:
 • Milyen országot képzel el napjaink realitásából kiindulva? – Kötelező téma
 • Az alábbi három témakörből egy szabadon választott:
  • Hogyan állítanák ennek az országnak a szolgálatába az Internetet?
  • Mi az álláspontjuk az internet szabadság és –szabályozás kérdéseiben?
  • Miként javítanák a hazai információs társadalmon?
 • Megvalósítási program (időzítés, eszközök, bevont szervezetek) – a kötelező és a szabadon választott programhoz kapcsolódóan
 • A verseny megnyeréséért folytatott online kampány célja
 • A netes kampány során alkalmazni kívánt eszközök és segítségek
 • A jelentkezés oka, mit vár a versenytől, motivációs levél
 • Kizárólag a neten elérhető űrlap kitöltésével adhatóak le a pályázatok, a pályázó személyes aláírásával. Részletekért kattints ide.

Bővebb információ: http://www.legyelte.hu/

Forrás: http://www.legyelte.hu/