palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„Lépj velünk!” – társadalmi innovációs program

nesst pályázatPályázat olyan projektekre, amelyek hosszútávon fenntartható módon támogatnak olyan hátrányos helyzetű közösségeket és családokat, akik a saját munkájuk és tevékenységük révén tartósan tudnak javítani életkörülményeiken.

Pályázat célja: az UniCredit Alapítvány által – a NESsT Magyarország közreműködésével – meghirdetett pályázatának célja olyan projektek megtalálása, amelyek hosszútávon fenntartható módon támogatnak olyan hátrányos helyzetű közösségeket és családokat, akik a saját munkájuk és tevékenységük révén tartósan tudnak javítani életkörülményeiken. A pályázatra olyan nonprofit szervezetek jelentkezését várjuk, amelyek projektjeikkel kedvezőbb helyzetbe hozzák a hátrányos helyzetű közösségeket pl. fogyatékkal élőket, veszélyeztetett helyzetű fiatalokat vagy munkaerő piaci hátránnyal küzdőket.

Pályázók köre: alapítványok és egyesületek, nonprofit gazdasági társaságok, valamint nonprofit szociális szövetkezetek, amelyeket a bíróság 2014. december 31-ig jogerősen nyilvántartásba vett és alapszabályának, illetve létesítő okiratának megfelelő tevékenységet ténylegesen folytatja.

Díjazás: a pénzbeli támogatás összértéke 60.000 euro. A maximum 4 nyertes ebből az összegből 55.000 eurora közvetlenül pályázhat, melyet a zsűri döntése alapján projektenként különböző összegben nyerhet el. A zsűriben a NESsT, az UniCredit Alapítvány, az UniCredit Bank képviselője és két független szakember vesz részt: Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője és Azurák Csaba, a TV2 Aktív műsorainak főszerkesztője.

5.000 eurot pedig az UniCredit munkatársai szavaznak meg az általuk legjobbnak ítélt projekt számára.

A programnak meghatározó részét képezi, hogy a nyertes szervezetek projektjük megvalósításához saját igényeikre és szükségleteikre szabott, 6 hónapon át tartó mentorálást kapnak a program szakmai közreműködőjétől, a NESsT Magyarországtól.

A teljes program átfutási ideje a meghirdetéstől a díjazottak záró beszámolójának elkészítéséig 1 év.

Letölthető dokumentumok

Lepj Velunk_Palyazati felhivas_2015

2015_ Lepj Velunk_Palyazati adatlap

A pályázatok beadási határideje:  2015. október 31.

A teljes kiírás és a pályázati adatlap elérhető a NESsT honlapján.
Kapcsolat: Pap Henrik, hungary@nesst.org