palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyar Képesítési Keretrendszer arculatának megtervezése grafikai pályázat

oktatasAz Oktatási Hivatal országos, nyílt grafikai pályázatot hirdet a Magyar Képesítési Keretrendszer arculatának megtervezésére. A pályázat kiírója a pályázóktól invenciózus, kreatív grafikai megoldásokat vár, amelyek kifejezően tükrözik a keretrendszer oktatás-képzésben betöltésre váró szerepét és sokrétű hasznát.

A feladat magában foglalja az egyedi arculati koncepciót: új logó, ehhez kapcsolódóan a kisarculati elemek (mappa, névjegy, szórólap, plakát, oklevél, diploma, bizonyítvány, prezentáció design), valamint az OH honlapjára kerülő fejléc megtervezését és az arculati kézikönyv elkészítését. A logóban a Magyar Képesítési Keretrendszer név MKKR-ként rövidítve szerepeljen.

A pályázati határidőig a logót és szimbolikájának egy 1-2 oldalas magyarázatát kérik elküldeni, sikeres pályázat esetén ezt kell kiegészíteni a többi elemmel. A logó két változatára külön-külön készítendő egy színes, egy fekete alapon fehér és egy fehér alapon fekete tervvariáció.

Az elbírálás főbb szempontjai a színvonalas grafikai megjelenés, az eredetiség, az innovatív grafikai megoldások, a témához való illeszkedés, ötletesség, kreativitás, átláthatóság, letisztultság, elegancia, szimbólumok megjelenítése; kommunikációs alkalmazhatóság: egyszerű, beszédes, piciben is értelmezhető, megjegyezhető és könnyen felismerhető. A logó legyen alkalmas különféle hordozókon való megjelenésre: névjegy, levélpapír, boríték, plakát, szórólap, elektronikus hírlevél stb.

Az MKKR-ről és EKKR-ről további információk az Oktatási Hivatal honlapján – az LLL menüponton belül – találhatók.

A keretrendszer céljainak, tartalmának jobb megismerése céljából a pályázóknak két alkalommal konzultációt szerveznek, amelyek időpontjai:

  • 2014. április 14. 10:00
  • 2014. április 22. 15:00

A konzultáción való részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött a következő e-mail címen: mkkr@oh.gov.huA regisztráció határideje: 2014. április 12. és 19. A regisztráltakat e-mailben értesítik a konzultáció helyszínéről.

Pályázók köre: bármely természetes vagy jogi személy; egyénileg és csoportosan is lehet jelentkezni. Egy pályázó több pályaművet is benyújthat, de más felhívásra beadott munkák nem fogadhatók el. A pályázaton való részvétel díjmentes.

Érvényes pályázatnak a fent jelzett határidőig az alábbi formátumban és módon beérkező teljes pályaművek tekinthetők:digitális formában (logo vektoros: EPS, CDR, AI; további arculati elemek legalább 300 dpi-is jpg, pdf formátumban), CD/DVD adathordozóra írva és mellette 1 példány nyomtatott formátumban. (Amennyiben a pályázó egyedi fontokat használ, kérik azok mellékelését is az adathordozóra.)

A pályázati anyagot és a látványterveket (pdf formátumban, maximum 2 megabyte terjedelemben) az mkkr@oh.gov.hu e-mail címre kérik elküldeni.

Letölthető dokumentumok

pályázati csomag

Pályázati díj: bruttó 500.000 Ft

A pályázati anyagok leadási határideje: 2014. május 15.

A határidőre benyújtott pályázatokat szakmai bizottság értékeli, az eredményről a pályázat kiírója értesíti a pályázókat.  A legjobb pályázó díjazásban részesül a teljes anyag elküldésétől számított 15 napon belül.

Pályázat