palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyarország emlékérme tervezés

A Magyar Nemzeti Bank, mint a forint kibocsátására törvényi felhatalmazás alapján kizárólagosan jogosult intézmény, 2018-ban Magyarország elnevezéssel 20 000 Ft névértékű színezüst emlékérme, valamint 3000 Ft névértékű színesfém változat kibocsátását tervezi, melynek megtervezésére nyílt pályázatot hirdet.

Magyarország emlékérme
A Magyarország térképét formázó, különleges alakú emlékérme, a megyéket/megyeszékhelyeket bemutató új sorozat indító darabjaként jelenik meg.
A sorozat célja hazánk, illetve megyéink/megyeszékhelyeink bemutatása az adott területre jellemző művészeti motívumvilág, természeti jellegzetességek, építészeti remekek segítségével. A sorozat első darabjaként Magyarország térképének körvonalát formázó, különleges formájú emlékérmét tervez kibocsátani az MNB 2018-ban, amelynek a megtervezése a nyílt pályázat tárgya.

Pályázók köre: A pályázaton bárki részt vehet, aki a kiírásban részletezett pályázati anyagot elkészíti.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

  • egy előoldali gipszmodellt,
  • egy hátoldali gipszmodellt,
  • a színesfém változat címletoldalát vektorgrafikus formátumban. A grafikai terv függvényében szükség lehet a 3. érmeoldal elkészítésére is, amennyiben a névértékes oldalon az eltérő karakter vagy eltérő kiosztásból fakadóan más-más plasztikai elemek kerülhetnek takarásba (Példa: a névérték vagy a „forint” felirat más-más pozícióban, kiosztásban összetett plasztikára vagy mintázatra kerül elhelyezésre.)
  • az elő- és hátoldal grafikai tervét, az előoldal esetében mindkét címletértékre vonatkozóan külön-külön
    egy grafikai rajzot,
  • az érmeoldalak tematikai leírását (források megjelölésével).

A benyújtott grafikai tervekre vonatkozó előírások:
Az érmekép A/4-es lapon, a valóságos érmenagyságnak megfelelő, 1:1 méretben (60 mm-es körbe illesztve), illetve arányosan nagyítva (ca. 200 mm-es átmérőjű körbe illesztve) ábrázolandó.
Az emlékérme kontúrvonalát az emlékérméket gyártó és forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt. a pályázó tervezők rendelkezésére bocsátja.

Díjazás:

  • 1. díj: 1 200 000 Ft, valamint az emlékérme megvalósítása. A díj tartalmazza a felhasználási jogdíjat és az elnöki rendeletben meghirdetett maximálisan verhető darabszám erejéig a többszörözés jogát is.
  • 2. díj: 600 000 Ft
  • 3. díj: 400 000 Ft

Letölthető dokumentum

nyiltemlekermepalyazat-ok-2

Jelentkezési határidő: 2017. december 1. 16:00 óráig

Az MNB vállalkozási szerződést köt a nyertessel, mely a grafikai, illetve gipsztervekre vonatkozó felhasználási jogot és a többszörözés jogát is tartalmazza.

Bővebb információ

Bővebb információ:
– műszaki, technikai követelményekkel kapcsolatban:
Harmat István, a Magyar Pénzverő Zrt. műszaki igazgatójához a harmati@penzvero.hu e-mailcímen illetve a 36-1/210-2847-es telefonszámon.
– a pályázattal kapcsolatos adminisztratív ügyekben:
Böröcz Szilvia, az MNB emlékérme-kibocsátási programjának projektkoordinátorához a boroczsz@mnb.hu e-mailcímen illetve a 20/38-38-112-es telefonszámon