palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mail art projekt 2011

Mail art projekt 2011Egység és sokféleség. A Debreceni Egyetem közgazdaságtudományi kara, valamint Világgazdaság és Nemzetközi Kapcsolatok Tanszéke mail-art projektjének keretében megrendezi a VI. Nemzetközi Mail Art Kiállítást, amelynek témája  „Egység és sokféleség”, Magyarország féléves EU-elnökségéhez kapcsolódóan. A kiállítás támogatója a Példa Képfőiskola, a Spanyolnáthaművészeti folyóirat, a Magyar Elektrográfiai Társaság, a Marcelland Nemzetközi Művészeti Gyűjtemény.

Kurátor: Láng Eszter

A beérkezett anyagot 2011. május 1. és június 30. között Debrecenben, a Kar Aula Galériájában állítjuk ki, 2011 folyamán pedig több más városban is bemutatjuk. Kérjük, vegyen részt Ön is műveivel.

Európai Unió: egység és sokféleség

„…biztos vagyok abban, hogy ez a föderatív kapcsolat politikai és szociális tekintetben is üdvös lenne, persze anélkül, hogy érintenénk ezzel azoknak az államoknak a szuverenitását, melyek nem tagjai egy ilyen közösségnek.” (Aristide Briand)

„Létezik orvosság, amely […] néhány év leforgása alatt Európa egészét […] szabaddá és boldoggá teszi. Nem más ez, mint az európai népek – vagy legalábbis jórészük – közösségének újrateremtése, és számukra egy olyan otthon létrehozása, melynek oltalmában békében, biztonságban és szabadságban élhetnek. Egyfajta Európai Egyesült Államokat kell létrehoznunk.” (Sir Winston Churchill)

„Nem az államok koalícióját kívánjuk létrehozni: az emberek közötti egységet építjük.” (Jean Monnet)

A tárlaton kizárólag postán küldött, a tematikához kapcsolódó, erre az alkalomra készült alkotások vehetnek részt. Kiállítunk minden levelezőlapként vagy levélként feladott, a „Egység és sokféleség” témakörhöz kötődő, kétdimenziós képzőművészeti alkotást, technikától függetlenül. Egy kiállítótól maximum két munkát várunk.

Mail artnak tekintjük a postán, fedetlenül feladott műalkotásokat, valamint a borítékokba tett, a témához kapcsolódó műveket. Szeretnénk, ha a mail artok díszítő funkciójául minél több olyan postai kelléket, ill. különszolgáltatást (látványos bélyegek, elsőbbségi, ajánlott) venne igénybe, melyek a látvány szerves részét képezik.

Fontos információk:
Méret: maximum 20 x 30 cm. Háromdimenziós műveket nem fogadunk el.

A küldeményeket a postai bélyegző hitelesíti! A postabélyegző legutolsó dátuma: 2011. április 15. A munkákat csak postai úton fogadjuk el.

A kiállított munkákról később CD-ROM katalógust készítünk, amely utánvéttel megrendelhető.

A munkákat nem küldjük vissza, azok a kiállítás után a Marcelland Nemzetközi Művészeti Gyűjteményt gyarapítják!

A küldeményeket az alábbi címre várjuk:
DE  – Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar
Debrecen
Kassai út 26.
H-4028

Forrás: http://www.mke.hu