palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mainstreet art művészeti pályázat

tuzrakter pályázatA Tűzraktér Független Kulturális Központ, az Orco magyarországi képviselete megbízásából nemzetközi pályázatot hirdet mainstreet art címmel a Vörösmarty téren felújítás alatt álló „Váci1” épületét körülvevő építkezési fémkerítés Váci utcai 2x40m-es szakaszának művészi megformálására. A műemléképület 1911-ben, Magyarország első Takarékpénztáraként épült meg, az utóbbi években a Budapesti Értéktőzsdének adott helyet és ma Magyarország legszebb üzletháza épül itt. A létrejövő műalkotásnak valamilyen módon, (témájában, szellemiségében, vizuálisan stb.) kapcsolódnia kell a kerítés mögött felújítás alatt álló épülethez. A munka formai megközelítése teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető, műfaji megkötés nélkül. Egy pályázó, illetve művészeti csoport több tervet is benyújthat.
A nyertes mű legalább fél éven keresztül díszíti majd Budapest legforgalmasabb sétálóutcáját!


A pályázat nyertese 100.000 Ft-os jutalomban részesül, a kiíró továbbá fedezi a munkák járulékos és installálási költségeit további 100.000 Ft-os összeghatárig.

A pályázati kérelemhez csatolni kell:

  1. A pályázó eddigi alkotói munkásságát ismertető szakmai önéletrajzot (elérhetőségekkel együtt)
  2. Látványtervet
  3. A felületre elkészített terv leírását
  4. Részletes költségvetést

A munkák beérkezési határideje: 2010. április 30. péntek, 12h

Eredményhirdetés: 2010. május 10-ig

A nyertes mű megvalósítása: május folyamán, a helyszínen

Zsűri tagok:
Bakos Gábor – ARC, ügyvezető igazgató
Balla Zoltán – Tűzraktér Független Kulturális Központ, Project Manager
Bojár Iván András – Főpolgármesteri biztos, művészettörténész
Kalapács Kornél – Orco Property Group, Country Manager

A pályázati anyagokat elektronikus formában a vaci1@tuzrakter.hu e-mail címre várjuk, illetve postai úton a Váci 1 Kft., 1062 Budapest, Andrássy út 70-re, a borítékra írjátok rá, hogy „mainstreet art”. A pályázati anyagok a fenti címen személyesen is leadhatók, telefonos egyeztetés után. A pályázattal kapcsolatos további kérdéseket a vaci1@tuzrakter.hu email címre várjuk, illetve érdeklődni Kollár Andreánál a 0630/438-8218 telefonszámon lehet.
Az épülettel kapcsolatos további információkat a http://tuzraktar.hu/mainstreetart.html címen találsz, illetve ha az épülő üzletházról szeretnél olvasni, akkor azt itt teheted meg: www.vaci1.hu

Letölthető dokumentumok

Kapcsolódó anyagok

Forrás: http://tuzraktar.hu